Franczy

Új high-end kategóriás Sony kéziszámítógép várható

A napokban az interneten felbukkant a Sony egy belső használatra szánt dokumentuma, melyből többek közt fény derül arra, hogy a cég high-end kategóriás, Clie kéziszámítógépe hamarosan gyorsabb mikroprocesszort, valamint új Palm operációs rendszert fog kapni, ezenfelül pedig szolgáltatási köre hangrögzítési funkcióval fog bővülni. A Sony PEG-NX70V típusjelzésű Clie újdonság a dokumentum szerint várhatóan november elejétől lesz megvásárolható, árcéduláján pedig nem kevesebb mint 600 dollár fog szerepelni, igaz nem szabad elfelejtenünk, hogy esetében egy abszolút high-end kategóriás kéziszámítógépről van szó. Külső megjelenését tekintve a Sony újdonsága nagyon hasonló lesz a jelenleg forgalomban lévő PEG-NR70V típusú kéziszámítógéphez, így többek közt integrált billentyűzettel, valamint forgatható digitális fényképezőgéppel is el lesz látva.

Klikk ide!

A Sony munkatársai nem kívánták kommentálni, hogy az említett belső dokumentum hogyan kerülhetett ki az internetre, ezenkívül pedig az új Clie kéziszámítógép specifikációival, megjelenési dátumával és árával kapcsolatban sem kívántak nyilatkozni. A dokumentumból egyébiránt kiderül, hogy a Sony egy jövő hét szerdán tartandó sajtótájékoztató keretein belül kívánja bejelenteni az újdonságot. Ugyancsak a dokumentumból derül fény arra, hogy a Sony PEG-NX70V a vadonatúj hangrögzítési funkciónak köszönhetően egy 128 MB kapacitású Memory Stick memóriakártyára közel kilencórányi hanganyagot képes rögzíteni. A kéziszámítógép integrált fényképezőgépe is némi fejlesztésen esett át az elmúlt időkben, melynek eredményeképp immár 640 x 480 pixeles felbontású digitális fényképek is készíthetők a segítségével. Ugyancsak az újdonságok közé tartozik az új Clie modellben helyet kapó, 200 MHz-es frekvencián ketyegő ARM mikroprocesszor, mely a gyengébb teljesítményre képes Motorola Dragonball processzor helyébe lép. Figyelemre méltó, hogy a Sony PEG-NX70V az opcionális tartozékok listáján megtalálható, 802.11b szabvánnyal kompatibilis kártyával könnyedén felruházható bizonyos vezeték nélküli hálózati képességekkel is.

Klikk ide!

A Sony vadonatúj Clie modellje várhatóan azon első kéziszámítógépek egyike lesz, melyek már a Palm cég legújabb operációs rendszerével ellátva kerülnek forgalomba. Ezen operációs rendszert, a Palm OS 5-öt a Palm kifejezetten úgy fejlesztette ki, hogy a kéziszámítógépek gyártásával foglalkozó cégek minden korábbinál könnyebben boldoguljanak vele, és számos új multimédiás szolgáltatást valósítsanak meg a segítségével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!