SG.hu

A Sun felvásárolja a StorageTeket

Az utóbbi évek legnagyobb Sun akvizíciója a hálózatok és az adatmenedzsment világában betöltendő vezető szerep elnyeréséért.

A Sun bejelentette, hogy 4,1 milliárd dolláros készpénzes ügylet keretén belül felvásárolja a Storage Technology (StorageTek) céget, amely az adatmenedzsment és információ életciklus-menedzsment megoldások egyik vezető szállítója. A Sun 37 dollárt fizet a vállalat részvényeiért. A vételi ár a dolgozók részvényeit is magába foglalja. "Megfelelő technikai háttérrel, kellő pénzügyi háttérrel valamint erős piaci pozícióval rendelkezünk ahhoz, hogy a két vállalat által képviselt IT iparágakat egyesítsük. A piaci tapasztalataink is bizonyítják, hogy egyre égetőbb szükség van az összetett számítástechnikai problémák megoldására." - mondta Scott McNealy, a Sun Microsystems vezérigazgatója az ügylet kapcsán.

A Sun az adattárolási piac felé mozdul, mivel a szigorúbb törvényi szabályozások miatt a vállalatok és hivatalok egyre több adatot termelnek és tárolnak, illetve az egészségügyben is várható az adatok elektronikus rögzítésének rohamos terjedése, amely megnöveli a tárolási eszközök és menedzsment-megoldások iránti igényt. A két vállalat termékei és technológiái a Sun szerint tökéletesen kiegészítik egymást.

A felvásárlást már mindkét vállalat igazgatótanácsa jóváhagyta, az ügylet várhatóan a nyár végén, ősz elején zárul le - a részvényesek jóváhagyásával. A StorageTek a felvásárlás után teljesen a Sun szervezetébe integrálódva folytatja tovább a működését. A Sun és a StorageTek összesített éves bevétele megközelíti a 13 milliárd dollárt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!