Napi Online

Szeptembertől kapható a Vodafone-telefon

A Vodafone és a kínai Huawei öt évre szóló megállapodást kötött, amelynek értelmében az ázsiai vállalat szállítja majd a brit mobilszolgáltató saját márkás, harmadik generációs mobiltelefonjait.

A megállapodás részleteit nem hozták nyilvánosságra, így sem a gyártandó készülékek tervezett mennyisége, sem a projekt költségei nem ismertek. A kínai cég által gyártott mobilkészülékeken csak a Vodafone márkaneve szerepel majd, és szeptemberben egyidejűleg jelenik meg majd 21 országban. Peter Bamford, a Vodafone marketingigazgatója elmondta, hogy a Huawei-szerződés révén a társaság versenyképes áron tud majd készülékeket kínálni ügyfeleinek.

A világ legnagyobb mobilszolgáltatójával kötött megállapodás az első komoly európai megrendelést jelenti a magyar Synergonnal is üzleti viszonyban levő kínai társaság számára a mobilpiacon. A Huawei tavaly már megpróbált betörni erre a piacra, de 600 millió fontos felvásárlási ajánlata kevésnek bizonyult a távközlési berendezések gyártásával foglalkozó brit Marconi többségi részesedésének megszerzéséhez, a céget ugyanis a svéd Ericsson vásárolhatta meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Inkább DoCoMo.