SG.hu

Síkképernyős tévé digitális videó felvevővel

Az LG a Seoul Hiltonban tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött termékbemutató rendezvényen felfedte a korszerű HD-DVR-rel (nagyfelbontású digitális videó felvevővel) ellátott síkképernyős TV készülékének továbbfejlesztett változatát.

A vállalat dobta piacra a világ első, beépített DVR-rel rendelkező plazma TV-jét, amely a tavalyi évben az LG teljes plazma TV forgalmának felét tette ki. Sikerét meglovagolva a cég tovább viszi a trendet a tegnap bemutatott továbbfejlesztett készülékkel globális vezetőként pozícionálja magát a digitális kijelzők piacán. A vállalat célja, hogy a globális kijelző piac élén álljon, úgy, hogy 2010-re 10 milliárd amerikai dolláros forgalmat ér el. Annak érdekében, hogy e célját elérje, az LG a plazma panelek legnagyobb gyártási kapacitásának elérésére és az új LCD standard kidolgozására fog összpontosítani.

Az új digitális síkképernyős TV - mely mind LCD (37-inches/ 42-inches/ 47-inches), mind plazma (42-inches/ 50-inches) változatban kapható lesz a koreai piacon - beépített 250GB-os HD-DVR-t (nagyfelbontású digitális videó felvevőt) foglal magában. A digitális videó felvevő akár 21 órányi digitális nagyfelbontású műsort is képes rögzíteni (ez 14 világkupa mérkőzéssel egyenlő) vagy 92 órányi digitális standard-felbontású műsort (ami a Világkupa valamennyi mérkőzésével egyenlő). Képes továbbá folyamatos felvételre 2-órás intervallumokban. Valamennyi funkció a korábbi 160GB-os HD-DVR modell (amely jelenleg a koreai és amerikai piacon kapható) továbbfejlesztéséről tanúskodik. A korábbi típus mindössze 13 órányi digitális nagyfelbontású műsort képes tárolni, 1-órás intervallumonkénti automatikus rögzítéssel.


A további adottságok közé sorolhatjuk a reklám-átugró funkciót, a nagysebességű visszapörgetést (8 másodperc) / előrepörgetést (20 másodperc), valamint a 9-a-2-ben memóriakártya-olvasót (CF/MD/SD/SMC/MMC/MS/MS Pro/MS Pro Duo/xD), aminek köszönhetően állóképeket nézegethetünk és digitális zenét, például MP3-fájlokat hallgathatunk a képernyőn keresztül. A kilenc különböző memóriakártya formátummal és a DVR-rel, digitális fényképeket tárolhatunk digitális fényképezőgépünkről vagy zenét az MP3 lejátszónkról, közvetlenül a merevlemezre, majd a fájlokat tovább rendszerezhetjük és elmenthetjük a későbbi nézegetéshez és zenehallgatáshoz. A TV készüléket akár digitális képkeretként is használhatjuk. A készülékben van HDMI HDCP-vel, IEEE 1394 DTV linkkel, kontrasztaránya 5000:1, felbontása 1366 x 768 pixel.

Ahhoz, hogy 2010-re a kijelző piac első számú szereplőjévé váljon, az LG úgy tervezi, hogy tovább erősíti síkképernyős kijelzőinek globális gyártási rendszerét négy legnagyobb gyártóüzemében, Mexikóban, Lengyelországban, Kínában és Koreában, miközben a régió-specifikus kutatás-fejlesztésre és marketing tevékenységre helyezi a hangsúlyt.

"Korunk TV-nézői már túl sok lehetőség közül válogathatnak a nagyfelbontású, nagyképernyős televíziók terén. Az LG differenciált termékeket kínál, amelyek a TV-nézőnek nyújtott "élményre" helyezik a hangsúlyt. Az LG síkképernyős, beépített DVR-es televízió készüléke megszakítás nélküli élményt és fokozott kontrollt biztosít, így mindig azt nézhetnek, amit csak akarnak, amikor akarnak." - nyilatkozta az eseményen Sang Han Yoon, az LG Digital Display Company elnök-helyettese és vezérigazgatója. Hozzátette: "Ez a mostani termékbevezetés az LG következő generációs síkképernyős TV marketing kampányának kezdetét jelzi, amely az ez év júniusában, Németországban megrendezésre kerülő Világkupát célozza meg. A cég előrejelzései szerint a 2006-os világkupa mérföldkő lesz a TV-nézők életében, világszerte. Az LG beépített digitális videó felvevős TV-je az új TV kultúra középpontjában fog állni."

A vállalat, tervei szerint, a világ legnagyobb plazma panel gyártójává lép elő, ami havi 55 ezer panelt jelent. Ezen kapacitásokra építve, az LG az alaptechnológiák folyamatos fejlesztése és a költségek versenyképességének fokozása révén fogja bebiztosítani magának a piacvezető pozíciót. A cég tervei között szerepel továbbá az is, hogy 2008-ra az LCD TV-k világának élére kerüljön, termékei differenciálása révén, és a widescreen TV-kre összpontosítva (37-inches és nagyobb). Az LG beépített HD-DVR-es plazma TV-jének tavalyi sikerét a nemrég bemutatott, azonos adottságokat kínáló LCD TV követi, amely máris az összes, 42-inches LCD TV értékesítés felét teszi ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    "elfogadnák" .. Te biztos Győr környéki vagy. ;)
  • HuMarci #1
    Kár hogy nem tudja az 1920*1080-as felbontást, amúgy elfogadnák belőle egyet.