SG.hu

1 millió Róma LCD tévét adott el a Samsung

A Samsung legjobban fogyó termékei közé bekerült a "Róma" névre keresztelt LCD televízió is, több mint 1 millió eladott készülékkel.

A Samsung V-formájú LCD televízió szériája - az úgynevezett Róma széria -, január 31-én elérte a bűvös egymilliós határt, ami mérföldkő a flat paneles televíziók gyártásában. A vállalat ezt az eladási mutatót egy évvel a Róma széria 2005. februári kereskedelemi forgalomba állítása után érte el. Az iSuppli adatai szerint 2005-ben az LCD televíziók eladási mutatói globális szinten elérték a 19,6 millió darabot, mely azt jelenti, hogy minden huszadik darab a Samsung Róma szériájából való LCD televízió volt.


A Róma széria nem követi a televíziók hagyományosan szögletes formáját. A készülék alsó vonala lágy V formát vesz fel, ami első ránézésre is megkülönbözteti más televízióktól. A különleges formának köszönhetően a Róma modell akár vonzó kiegészítője is lehet a lakásnak. A Róma széria 2005-ben az újnak számító design-ért elnyerte a szakmai berkekben sokra tartott IF Design Díjat.

“A jövőben a design fogja eldönteni, hogy ki marad állva az LCD televíziók piacán. A Samsung továbbra is arra törekszik, hogy olyan különlegesen formatervezett televíziókat gyártson, mind az LCD, a plazma, illetve DLP televíziók piacán, melyek elérik az 1 milliós eladási mutatót" - mondta Sangheung Shin, a Samsung Electronics Digitális Készülékek Üzletág Értékesítési, és Marketing osztályának alelnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nagykispeter #6
    kb.400.000
  • onimusha #5
    igen elég jól néz ki, de nemcsak az a lényeg hanem ,hogy 3000:1 kontrasztja van ami minden más lcd-s tvt HD/sima maga mögé nyom
  • aaaaa #4
    Mi van ???? Ez aztán nagyon érhető és egyértelmű volt...
  • klastrom #3
    Mennyi ennek az ára köbö ??
  • Piski #2
    Nagyon tetszik és szakmailag is nagyon érthető olyan egyéneknek is mind nem szakmailag hozáértőnek az ismeretek tényleg meg érthető pl nagyon tetszik a egész, szerkesztése áttekinhető it van a TV.Virus.Internet ismertettések és a világba tőrtént események.
  • viizo #1
    nekem nagyon nem tecc ez a az ötszögletű forma...