Berta Sándor

A gyerekeket célozzák meg az internetes csalók

A legújabb, úgynevezett Nigéria-levelekben az internetes bűnözők nem a felnőttektől kérnek anyagi segítséget, hanem a fiatalokat veszik célba. Ígéretük szerint párezer dollárért akár főszerepet is kaphatunk a legújabb Harry Potter filmben.

Amióta néhány esztendeje világszerte kitört a Harry Potter őrület, sokan irigylik a könyvek szerzőjét, J. K. Rowling munkanélküli tanárnőt gyors meggazdagodása miatt. A rajongók száma szintén egyre csak nő és ezt a célt szolgálja a legújabb film is, amelynek címe Harry Potter és a félvér herceg. A nigériai spamküldők ígérete szerint bármelyik gyermek, aki elküld a részükre 3830 dollárt, felkeresheti a Warner Brothers hollywoodi filmstúdiót és eséllyel jelentkezhet a film egyik szerepére.

Az ajánlatot hordozó elektronikus levelek elvileg Hollywoodból származnak, azonban sokat elárul, hogy a Warner Brothers - amint tudomására jutott a csaló e-mailek megjelenése - óva intette a Harry Potter rajongókat, hogy válaszoljanak rá, vagy akár egyetlen centet is küldjenek a feladóknak. Ráadásul a hatodik rész, a Harry Potter és a félvér herceg forgatása még nem zajlik, a munkák előreláthatólag csak idén februárban fognak megkezdődni.

A spamküldők egyébként az új ötletet minden bizonnyal a Harry Potter és a Főnix Rendje film kapcsán meghirdetett szereplőválogatás adta. A valódi szereplőválogatásra több ezer fiatal jelentkezett, azonban a csalóknak eddig még szerencsére senki sem dőlt be. Az mindenesetre elgondolkoztató, hogy napjainkban már hétről hétre új Nigéria-levelek tűnnek fel az interneten és sokan nem tanulnak mások, de még saját kárukból sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • saxus #8
    Tévedsz 3-végtelen :)
  • Koppernikusz #7
    "3830 dollár" nem tudom mi a módi, de hogy egy gyerek rendelkezzen durván egymillió forintnak megfelelő összeggel, az igencsak érdekes. Felettébb, hogyha azt is belevesszük, a Harry Potter érdekeltségi köre 8-12 év között lehet. Persze a szülő is megérdemli aki nem képes az ilyen jellegű károktól megóvni gyerekét.
  • szombi #6
    Az ilyeneket annyira de annyira utálom!

    AIDS-et neki!
  • MacrosTheBlack #5
    Csak a címet kell megváltoztazni: Hegylakó5: csak 1 maradhat. :DD
  • Mister #4
    jaja, főszerep... :D
    lesz vagy harmincezer új FŐszereplő :D
    nomeg Félvér herceg... az a 6. film, és még az 5.-et sem kezdték el forgatni :D
  • KaBuTo666 #3
    fiatalokat veszik célba. Ígéretük szerint párezer dollárért akár főszerepet is kaphatunk a legújabb Harry Potter filmben.

    akkorát röhögtem !
  • EvilDevil #2
    "Az mindenesetre elgondolkoztató, hogy napjainkban már hétről hétre új Nigéria-levelek tűnnek fel az interneten és sokan nem tanulnak mások, de még saját kárukból sem."

    Ha nem így lenne, nem léteznének csalók sem...
  • sonicXX #1
    Nigériából spam. Hát ott se nyilván a szegény sarki fűszeres csinál bizniszt ebből, hanem valami eleve pénzes bűnöző. Pedig a sarki fűszeresnek még el is nézné az ember mivel nigéria. De nem hinném hogy így van.