Specker Balázs

A Sony újraszervezi letöltő-szolgáltatását

A Sony bejelentette, hogy megerősíti a hordozható audió lejátszó részlege és jelenleg halódó, Connect néven futó digitális zenei letöltő-szolgáltatása közötti kapcsolatot.

A most már Connect Business Division néven futó letöltés üzletág hivatalosan is Hiroshi Yoshioka alá fog tartozni, aki így már a Sony összes, hordozható zenei üzletéért felelős lesz - áll a cég sajtóközleményében. Az óriáscég szerint kétség sem férhet ahhoz, hogy Yoshioka "lesz a legmegfelelőbb személy arra, hogy újra felossza az erőforrásokat és a hordozható eszközöket, valamint magát a tartalom elosztást is előbbre segítse" - fogalmazott e-mailjében a cég egyik képviselője.

A Sony Connect névre keresztelt szolgáltatásával lépett be a digitális zenei piacra még 2004-ben. Azóta azonban kevés érdeklődést sikerült keltenie a vásárlókban, a cég hordozható zenei lejátszóit pedig beárnyékolta az iPod mindent elsöprő sikere. A társaságot igencsak érzékenyen érintette az Apple térnyerése a hordozható audió eszközök piacán, amelyet tulajdonképpen ő teremetett meg 1979-ben Walkman termékcsaládjával.


Az elemzők szerint a Sonyt különbözői részlegeinek gyakran nem megfelelően összehangolt céljai is hátráltatták. A tartalmakért felelős alvállalatok zenéik és filmjeik szerzői jogának védelmét tűzték ki, míg az elektronikus eszközgyártók a MiniDiscek és MemoryStickek elterjedését tartották szem előtt. A két törekvés gyakran egymást korlátozta - vélekedik a CNet News. A Sony egyébként éppen egy olyan átfogó átszervezési folyamat közepén tart, amely elsősorban az egyes részlegek közötti hatékonyabb kommunikációt célozza meg.

A Connecttel kapcsolatban már régóta az a hír járja, hogy több, másféle tartalommal - videoval, letölthető játékokkal - bővül majd a kínálat, és hogy nagyobb szerep jut neki a cég hálózati stratégiájában. A nemrég lezajlott Consumer Electronics Show alkalmával a vállalat azt is elárulta, hogy a szolgáltatás keretein belül elektronikus könyvekkel is igyekeznek kedvezni majd a Portable Reader tulajdonosoknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!