MTI

Jönnek az UMTS modemmel szerelt laptopok

A T-Mobile és a Vodafone a nagyobb számítógép gyártókkal kötött megállapodásokkal igyekeznek feltornászni németországi UMTS mobil szolgáltatási üzletét - értesült a Capital gazdasági magazin.

A laptop számítógépekbe beépített modem egyszerűbbé és praktikussá tenné az UMTS mobil szolgáltatások igénybe vételét. Az első beépített UMTS modemmel szerelt számítógépet a márciusi hannoveri CeBIT számítástechnikai kiállíás- és vásáron mutatják be. A mobil ágazatban már felvetődött az ilyen számítógépeknek a telefonokéhoz hasonló akciós értékesítésének a lehetősége is. "Tárgyalásokat folytatunk minden jelentős notebook számítógép gyártóval, és a CeBIT idejére kidolgozzuk előfizetési csomagjainkat az integrált UMTS vagy HSDPA modemmel szerelt számítógépekhez" - közölte a Vodafone Deutschland szóvivője. Az előfizetői csomag lehetséges kondícióiról nem szolgált közelebbi tájékoztatással.

A T-Mobile a Fujitsu-Siemens számítógép gyártóval épít ki együttműködést. A T-Mobile szóvivője megerősítette, hogy a CeBIT idejére UMTS modemmel szerelt készülékkel jelennek meg. A beépített modem az UMTS rendszer mellett a nagysebességű HSDPA rendszer használatára is alkalmas lesz. Az előfizetői csomag lehetséges kondícióiról a T-Mobile szóvivője sem adott tájékoztatást, mivel még kidolgozás alatt áll. A Capital értesülése szerint elképzelhető a laptop vásárlás mintegy 500 eurós támogatása és 100 euró körüli vételár kialakítása.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!