SG.hu

145,8 milliós támogatás a cégek online megjelenésére

A mikro- és kisvállalkozások interneten való megjelenését támogató pályázaton 525 pályázó részére összesen 145,8 millió forint támogatás megítélését javasolta a bíráló bizottság - közölte a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium.

"Valamennyi pályázat esetében olyan vállalkozásokat segítünk a saját internetes honlapjuk kialakításában, amelyek korábban még nem jelentek meg az interneten" - áll a közleményben. A GKM közlése szerint a hazai felhívásokra beérkezett valamennyi pályázat elbírálása megtörtént. A kis- és középvállalkozások mintegy 1.400 pályázatot küldtek be összesen mintegy 970 millió forint támogatási igénnyel. 2005-ben összesen 888 vállalkozó részére 443,8 millió forint támogatást ítéltek meg.

Dióssy Gábor, a tárca politikai államtitkára közölte, hogy kiemelt célként jelölték meg, hogy a mikro- és kisvállalkozások kihasználhassák az internet adta lehetőségeket. Hangsúlyozta: céljuk, hogy segítsék ezen cégek helyzetének stabilizálását. Az államtitkár elmondta, hogy a jövőben nagy hangsúlyt fektetnek a mikro- és kisvállalkozások vezetőinek képzésére, ehhez programok kidolgozását tervezik.

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) kis- és középvállalkozói prioritásának keretében EU társfinanszírozás mellett olyan pályázatok jelentek meg, amelyek a vállalkozások technológiai korszerűsítését, minőség- és környezet-irányítási rendszerek bevezetését és tanúsíttatását, tanácsadói szolgáltatás igénybevételét és a vállalkozások közötti együttműködés megvalósulását támogatták. A 2005. évben a GVOP kis- és középvállalkozói prioritásának keretében meghirdetett felhívásokra eddig beérkezett pályázatok száma mintegy 7300 darab. A felhívások többségének esetében a pályázatok benyújtási határideje lejárt.

Az "Együttműködő vállalkozások közös célú beruházásának, fejlesztésének támogatása" című felhívásra a vállalkozók 2005. december 31-éig adhatták be pályázataikat. A pályázatok elbírálása folyamatos. Eddig mintegy 2000 pályázó nyert el támogatást 9,9 milliárd forint összegben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Komolytalan #1
    277eFt/pályázó, gondolom AFAval, tehát durván 200+fa/pályázó. Ez durván 1-1 statikus weboldalra elég 1 év hostolással. Egy állami szerv "portálja" meg milliárdokba kerül általában, a logojais ált 4-5MFt, és olyan mintha egy óvodás rajzolta volna. Talán azért, mert az állami megrendeléseknél ők választják ki hogy ki legyen a kivitelező (persze, közbeszerzési pályázat, lol).