Napi Online

Ferrari helyett Vodafone McLaren Mercedes

A világ legnagyobb mobilszolgáltatója, a brit Vodafone Group Plc bejelentette, hogy szponzori szerződést kötött a Forma 1-ben szereplő McLaren Mercedes csapattal.

A 2007-től hatályos szerződés pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra. A Vodafone jelenleg a Ferrari szponzora - a támogatás éves összegét 40 millió dollárra becsülik -, de már a múlt héten közölte, hogy nem hosszabbítja meg a 2006-ban lejáró szerződését az olasz istállóval. A következő évtől a McLaren új neve Vodafone McLaren Mercedes lesz.

A Vodafone egy nappal korábban 4,55 milliárd dolláros ajánlatával megnyerte a török állam tulajdonában lévő Telsim Mobil Telekomunikasyonra kiírt pályázatot. A 9,76 millió ügyfelet kiszolgáló Telsim a török mobilpiac második legnagyobb szereplője 21 százalékos részesedéssel. A vállalatot 2003-ban foglalta le az állam, miután az akkori tulajdonos Uzan család érdekeltségi körébe tartozó Imar Bank csődje 6,5 milliárd dollárnyi kárt okozott a kincstárnak.

A 2,8 milliárd dolláros minimálárat messze meghaladó ajánlatával a Vodafone olyan kérőket utasított maga mögé, mint a kuvaiti MTC, a dubai Emaar, az egyiptomi Orascom és az orosz Sistema. A társaság árfolyama közel három százalékkal csökkent, a befektetők ugyanis sokallják a vételárat, valamint a következő két-három évben a hálózat és a szolgáltatások fejlesztésére fordítandó másfél milliárd dolláros kiadást. A Vodafone ellenben azzal érvel, hogy a török piac óriási növekedési lehetőségeket rejt, hiszen a 72 milliós lakosságnak csak 53 százaléka használ mobiltelefont.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csuvisz #8
    Ez hülyeség!!
  • Komolytalan #7
    Régen is piros-fehér volt a meki...
  • 986Krisztian #6
    A ferrari már lejárt lemez a vodafon probál lépést tartani!!!
  • Cat #5
    teljesen igazuk van, az ő pénzük, azt kezdenek vele amit akarnak
    ha nem teljesít a cég, akkor elmennek - ha ez pl. a magyar fociban is igy lenne, akkor nem itt tartanánk.
  • Davidus #4
    tiszta szánalmas a Vodafone... mindig azt támogatják aki épp a legjobb:P
  • SymbioC #3
    Hát igen, elég furán fog kinézni...
  • hypno #2
    Piros-fekete-ezüst

    Nem rossz az.
  • mousee #1
    A piros ferrarihoz passzolt a piros vodkafón, de ha a gyönyörű ezüstszürke mercit gajravágják a pirossal akkor nemzetközi balhéz csinálok :D