SG.hu

Chipkártyák amerikai pácienseknek

A Mount Sinai egészségügyi központ és az Elmhurst kórházközpont stratégiai együttműködésének részeként New York City teljes vonzáskörzetére ki akarja terjeszteni a chipkártya-technológiát, és egy regionális egészségügyi hálózatot létrehozni.

Céljuk, hogy a fontos személyi egészségügyi információt pontosabbá, biztonságosabbá és gyorsabban előhívhatóvá tegyék. A páciens-chipkártyára tölthető információk közé tatoznak a személyi adatokon kívül az allergiás reakciókra, a folyamatban lévő gyógyszerezésre vonatkozó adatok és a labor-leletek. Az "okoskártya" tulajdonosa a páciens.

A terítés (rollout) lépcsőzetesen történik; az első 100 000-es kiadás a Mount Sinai egészségügyi központra és nyolc kapcsolt kórházára terjed ki. Összesen 45 egészségügyi intézményt fognak hálózatba kötni a chipkártya-kezdeményezés keretében. A páciensek arcképes és chippel felszerelt igazolvány-kártyát kapnak, amelynek adattartalmát a hálózat alkalmazottai rendszeresen aktualizálják. A chipben tárolt aktuális adatok segítenek elkerülni az adathibából vagy -hiányból bekövetkező téves ellátást/kezelést. Kórházi felvételekor a páciens a kártyáját olvasókészülékbe helyezi, és PIN kódjának beadásával megnyitja azt, hogy a kórházszemélyzet hozzáférjen adataihoz, beleértve az előzmény-adatokat.

Az előnyök közé tartozik a rövidebb várakozási idő a páciens számára, valamint a páciensadatok könnyű cserélhetősége az egészségügyi intézmények között. A smartcard-technológiák a Siemens HiPath SIcurity megoldás-család részét képezik, amely révén a vállalatok/szervezetek szigorú autentikálás, biztonságos hálózatok és identity-management megoldások segítségével megóvhatják információikat és kommunikációjukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!