SG.hu

Piacra került a világ első DMB-telefonja

Az LG Electronics piacra dobja a világ első "Timemachine", műholdas adások vételére alkalmas DMB-telefonját, az LG-SB130/ KB1300-ast.

A DMB telefon Timemachine funkciójának segítségével a felhasználók egyszerre tudnak telefonálni és televíziót is nézni. Az adás folyamatosan nyomon követhető, mert a telefon felveszi és 60 perc erejéig el is tárolja az adást. Így, ha befejeztük a telefonálást, onnan tudjuk folytatni a program nézését, ahol abbahagytuk. Az LG-SB130/KB1300-as készüléken három órányi tv-adást lehet megtekinteni az alacsony energiafogyasztású tv-vevő chipnek köszönhetően. A chip több feladat egyidejű ellátására is képessé teszi a telefont, így a felhasználók tv-nézés és telefonálás közben is tudnak sms-t küldeni vagy fogadni, de akár állóképet is rögzíthetnek az adásról a képlopó funkció segítségével.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A készüléket Mobile-XD Engine-nel látták el, a képet egy 2,2"-os QVGA (256x320) LCD kijelzőn látjuk. A telefont egy T alakban elforgatható kijelzővel szerelték fel, melynek köszönhetően a felhasználó egy kézben tudja tartani úgy a telefont, hogy közben a DMB tartalmat horizontális módban nézheti. A telefon olyan multimédiás funkciókkal kényezteti el a felhasználót, mint a 3D hang, autófókuszos 2 megapixeles kamera és egy mp3-lejátszó több mint 300 MB-os memóriával. A tv-kimenetnek köszönhetően a készülék tulajdonosa hagyományos tv-készülékén is megnézheti a telefonnal készített képeket, illetve videófelvételeket.

"A világ első Time Machine TV telefonja tökéletes kombinációja a modern digitális tv és mobiltelefon technológiáknak. Az LG a jövőben is képes lesz megtartani vezetőszerepét a DMB piacon a vásárlói igényeket maximálisan kielégítő termékek létrehozásával" - mondta Sung Ha Cho, az LG Mobilkommunikációs Divíziójának elnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dinosaur #2
  • masek #1
    biztos 1 Ft-os akcióban lesz először nálunk kapható...