Specker Balázs

Kérdezz-felelek a Yahootól

A Yahoo elindította Answers névre keresztelt új szolgáltatását, amelynek segítségével az interneten böngésző felhasználók feltehetik kérdéseiket tapasztaltabb társaiknak.

Nem kifejezetten keresésről van szó, sokkal inkább tekinthető egy újabb kezdeményezésnek a Yahootól arra, hogy a közösségi kollektív tudásból szolgáltasson információt. A keresőcég nincs egyedül ezen törekvésével, a nagyobb internetes vállalatok mind személyreszabott szolgáltatásokat kínálnak, így próbálva saját weboldalukon marasztalni a felhasználókat. A látogatottság, illetve az, hogy a felhasználók mennyi ideig tartózkodnak egy adott oldalon, hatalmas reklámértékkel bírhat.

Jó néhány, a Yahoo Answers-hez hasonló weboldal megtalálható már a világhálón, ám egyikőjük sem érhet el annyi embert, mint a keresőóriás, A sunnyvale-i cégnek havonta több mint 100 millió olvasója van csak az Államokban. A Google-nál is elérhető már egy ideje hasonló névre keresztelt szolgáltatás, azonban a Google Asnswers máshogyan működik. Bár itt is feltehetjük kérdéseinket, ám a válaszokat szakértők adják és nem a közösség.



A Yahoo szolgáltatása egyelőre béta verzióban érhető el, ami azt jelenti, hogy most is tesztelik és reklámok sincsenek rajta - írja az Information Week. Greg Sterling, a Kelsey Group elemzője szerint ez kiváló lehetőség a célzott reklámozásra: először regisztrálnunk kell magunkat az oldalon, így már rengeteg információt tudhat meg rólunk a cég. Ám a legnagyobb fogás akkor jön, amikor az emberek vásárlással kapcsolatos kérdéseket tesznek fel egymásnak.

"Melyik az a hirdető amelyik nem pont akkor szeretné elérni a fogyasztót, amikor az vásárlási döntést készül meghozni? Melyik a legjobb laptop 1000 dollár alatt? Hipp-hopp, máris ott a lehetőség a célzott hirdetéshez" - fejtegette Sterling a Red Herringnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat 02 #2
    iylen van az mp-n :D
    www.magyaritasok.hu ( Aemie)
  • takysoft #1
    mennyire megbízhatóak a válaszok?
    hisz más usereak adják..

    illetve mennyire "pontosak"?