Berta Sándor

Rakétatámadás - weboldalért cserébe

Új weboldalt szeretne egy iraki terroristacsoport. A segítséget nem pénzben fizetné ki a csapat, hanem vállalja, hogy rakétatámadást indít a segítőkész programozó által kijelölt célpont(ok) ellen.

A világháló ma már nem csak az ártatlan felhasználók számára nélkülözhetetlen, hanem a politikai pártok, a különböző mozgalmak és a terroristák is felfedezték az internet nyújtotta előnyöket. Jól példázza ezt, hogy nemrég egy terroristacsoport propaganda-részlege számára keresett internetes munkatársat, most pedig az iraki terroristák álltak elő egy új és szokatlan "hirdetéssel".

A Jaish al Taifa al Mansura vagyis a "győzelmes csoportok hadserege" nevet viselő iraki szunnita csoport úgy döntött, ideje kicsit átalakítani weboldalát. A terroristák a portáljukon elsősorban új dizájnt szeretnének, ezért megfelelő szakembert keresnek. A fizetés módja - mondhatni pofátlansága - azonban nem mindennapi. A "szerencsés nyertes" miután közmegelégedésre elvégezte a kért dizájnfrissítést, az interneten keresztül elindíthat egy előzetesen kiválasztott, Irakban lévő amerikai támaszpontra irányított rakétát. "Így lehetősége nyílik azoknak a testvéreinknek is támogatni a harcunkat, akik nem Irakban élnek, de egyetértenek céljainkkal" - áll a csoport közleményében.


Propagandafotókért az amerikaiaknak sem kell a szomszédba menniük

A felhívás a Middle East Media Research Institute (Memri) közel-keleti médiakutató intézet szerint már több honlapon is olvasható, és pontos instrukciókat tartalmaz arra vonatkozóan is, hogyan kell kinéznie és milyen információkat (felhívások, hírek, információk a szervezetről stb.) kell tartalmaznia az új weboldalnak. E mellett fontos, hogy az újjászülető portálon a csoport tagjai bármilyen saját vagy átvett írást publikálhassanak. A felhívást egyébként Flash-animációként tették közzé.

A "pályázatot" november 5-én írták és december 5-én van az anyagleadási határidő. Időközben a Memri tájékoztatása szerint a végső leadási dátum december 18. lett, mert valahogy senki sem akart jelentkezni eddig a szokatlan ajánlatra...

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gerygrey #28
    Útban van a szemközti lakótelep, nem látom tőle a napfelkeltét. Mindjárt csinálok egy weboldalt. Mókás hír :D
  • exxile #27
    Ez szerintem is kamu. Mar onnan gyanus, hogy flash animacio a felhivas... Viszont az otlet jo! Amugy jol odaporkolhetne mar vegre valaki az amcsik seggebe..
  • warhammerLINUX #26
    Na végre egy eredei marketing ötlet !
  • Cactus #25
    Mondjuk azt nem tudom, hogy utoljára terroristáknak mikor volt rakétájuk, amit be is vetettek? Ha tényleg ilyen precízek, akkor miért kell öngyilkos merénylőket küldeni?
    Arról nem is beszélve, hogyha már mi tudunk róla, akkor miért nem inkább egy CIA-ügynököt bíztak meg a weblap elkészítésével?
  • mrzed001 #24
    Vagy a jövő játékai ilyen háborúk lesznek :))
    Azaz a játékban weblapokat kell fejlesztened, infótak csempészni, cserébe lőheted aknavetővel az ellenséges épületeket :p
  • Venom1986 #23
    A jövő háborúi már csak videójátékok lesznek!
  • Komolytalan #22
    Waz, olvastam a cikket, és felcsillant a szemem, de csak iraki katonai célpont:-( Gondoljatok bele: ezek után valaki közötködne, mondhatnám neki hogy "f.szi, mással próbálkozz, mert csinálok 1 weboldalt izibe!":-D
  • mrzed001 #21
    Irak: Pár tízezer? Csak amcsi katonából 8-9 ezer + >150-200 ezer iraki (sacc/kb 60%-ban civil)
    No meg persze Kiotó, és annak az összes globális következménye, ha már a Bush szavazók számláját nézzük :)
  • MacrosTheBlack #20
    Lehet akár kamu is, de az ilyen lefejezős vadállatokból simán kinézem hogy ennyire hülyék és tényleg komolyan gondolják.
  • irkab1rka #19
    Én is a CIA-ra tippelnék :)
    Amúgy persze mocskosul erkölcstelen, mint például az American Army című ingyenes játék, ahol amerikai katonát játszva öldökölhetsz bárki nem amerikait. Aki amerikaira lő, büntetőpontot kap. Ez persze etikus, a gonosz ellenség meg nem etikus.

    Vaz halál a radikálisokraaaaa! :)