Berta Sándor

Hat év börtönt kapott egy brit spammer

Nem igazán kifizetődő manapság spamküldőnek lenni. Hiába keresnek ugyanis a spamerek jól, egyre több országban igyekeznek minél szigorúbban büntetni a kéretlen elektronikus reklámtevékenységeket.


Peter Francis-Macrae
Napjainkban a számítógépes felhasználók és a cégek egyik leginkább gyűlölt ellensége a spammer. Ezt nem is lehet csodálni, hiszen lassan mindent elborít - legyen szó céges vagy magán elektronikus postaládákról - az elektronikus szennyáradat. A brit Peter Francis-Macrae bizonyára megemlegeti azt a napot, amikor először küldött spam e-mailt valakinek. A 23 éves fiatalembert ugyanis a Peterborough Crown Court bíróság nem kevesebb mint hat év börtönre ítélte. A férfi éveken keresztül Weaselboy néven folytatta a spamtevékenységét, sorsát azonban nem kerülhette el.

Macrae az általa küldött kéretlen elektronikus levelekben többek között gyilkosságokkal és károkozással, rongálásokkal fenyegetőzött. Ezenkívül hamis .eu és .uk webcímekkel kereskedett az interneten. A fiatalember így hetente közel 100 ezer fontos bevételre tett szert.

A spammert a brit rendőrség összesen kétezer esettel hozta összefüggésbe és az általa okozott kár összege eléri az 1,6 millió angol fontot. Többek közt azért hoztak ilyen súlyos ítéletet, mert Peter Francis-Macrae a Nominet UK nevű doménnév-regisztrációs céget - amelyik a nyomára vezette a hatóságokat - 200 ezer zombi-PC-vel végrehajtott online támadással fenyegette meg. A spamer csak ennek a vállalatnak 80 ezer font kárt okozott.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Darth Sith #11
    az ilyennek nem hat év börtön, hanem hat év villamosszék kéne...
  • NEXUS6 #10
    "Napjainkban a számítógépes felhasználók és a cégek egyik leginkább gyűlölt ellensége a spammer. Ezt nem is lehet csodálni, hiszen lassan mindent elborít - legyen szó céges vagy magán elektronikus postaládákról - az elektronikus szennyáradat."

    Tisztelt kivégzést követelő hozzászólók, remélem ti nem szoktatok reklámújság kihordással foglalkozni, mert engem meg az idegesít! Szerintetek, jogos lenne ha az önvédelmi fegyverem tárát, a tevékenység abbahagyására felszólító parancs után rátok üríteném?

    hihihi
  • PityBull #9
    Jaja! De egy extra nagyot...! Oda, bele, neki! :D
  • peterx #8
    Nemmondtam még hogy mennyire örülök az ilyen hírekenk? ;) :D
  • Ceb #7
    Én csak 1 re vagyok kíváncsi, hogy számítják ki h mennyi kárt okozott.
    Amúgy vesszenek a spammerek!
  • FtranX #6
    megérdemelte
  • raingun #5
    pontosabban menyét bár a feje alapján (is) mégiscsak az elöbbi
  • MacrosTheBlack #4
    Anál intrúdert a valagába!
  • raingun #3
    olcsón meguszta a kis görény...
  • Tpe #2
    Olcsón megúszta! Az oroszoknál ezért lelőttek valaki. No nem a hatóság, hanem egy feldühödött kliense.