SG.hu

Népszerű az internet mint juttatás

2003. január elseje óta a cégek otthoni internet-hozzáféréssel is támogathatják dolgozóikat.

A T-Online Magyarország 2003-ban kezdte meg a flottaszolgáltatás értékesítését, azóta folyamatosan bővül az ügyfélköre. Tavaly több mint duplájára nőtt a szolgáltatást igénybe vevők száma, napjainkra már több mint 400 cég építette be béren kívüli juttatási rendszerébe a munkatársak otthoni internetkapcsolatát. A vállalat erre az évre is hasonló növekedést tervez, ehhez tanácsadással, személyes, helyszíni jelenléttel jelentkezik a jövőbeli ügyfeleknél, hogy segíthessen a béren kívüli juttatási formák közül választani.

A flottaszolgáltatás népszerűségének hátterében egyrészt pénzügyi szempontok állnak, hiszen adómentes juttatás formájában a munkavállaló többletet tud adni az alkalmazottainak. A juttatási forma kiemelt előnye, hogy adó- és járulékmentesen adható, szemben például az étkezési hozzájárulással vagy az üdülési csekkel, amelyek esetében jogszabály állapítja meg az adó- és járulékmentesen adható összeg felső határát. Vagyis ez egy praktikus fizetésemelési lehetőség, mivel a munkaadó kevesebb bérköltség mellett növelheti a dolgozó jövedelmét.


Másrészt a flottaszolgáltatás gyors terjedése az otthoni internethasználat népszerűbbé válásának is köszönhető: felmérések szerint egyre több munkavállaló szeretne szélessávú hozzáférést. Az előfizetéshez azonban sokszor hiányzik a kellő elhatározás, mert még hiányzik az internetes tapasztalat, és sokan félnek az újdonságtól. Ráadásul azt sem tudja mindenki, melyik szolgáltatást és miért érdemes választani.

A T-Online Magyarországnál a flottaügyfelek 80 százalékának korábban nem volt internet-hozzáférése. A vállalat 2004 decemberében vezette be az internet utalványt. Az utalvány legfontosabb előnye más internethez kapcsolódó juttatási formához képest az, hogy csupán minimális adminisztrációt igényel a humán erőforrás osztályon. Az utalvány megvásárlását követően a cégnek nem kell többé minden alkalmazottja esetében külön szerződést kötnie az internetszolgáltatóval, nem kell minden hónapban számlákat ellenőriznie, könyvelnie és kifizetnie, és ha az alkalmazott esetleg távozik a cégtől, a szerződés felbontása miatt kötbér sem terheli.

Ma már egyre több cég biztosít távmunka lehetőséget, így az internet segítségével mozgáskorlátozottak foglakoztatása is egyszerűsödik. Ők ezzel a juttatással nemcsak munkaeszközhöz jutnak, hanem az életminőségük is javul.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!