MTI

Jól zárták a harmadik negyedévet a mobiltelefon gyártók

A mobilkészülékek eladása fellendülőben, az üzleti év harmadik negyede a világ vezető gyártóinak igen jó eredményeket ígér.

A nemzetközi piacvezető finn Nokia eredményeivel kapcsolatban szerdán annyi került nyilvánosságra, hogy a vállalatnak teljesül ezen időszakra is Ollila cégelnök hónap eleji jóslata: a 2006-os év igen jól alakul majd számukra. Ezt elemzők is megerősítették: a Nokia túlteljesíti az eredményre és a negyedéves forgalomra vonatkozó korábbi előrejelzését, utóbbit valamivel 8 milliárd euró fölött várta, de az 8,4-8,5 milliárd euró lesz. A szigorú költséggazdálkodásnak köszönhetően a részvényarányos eredmény is a tavalyi 0,15 eurócent után idén 0,19 eurócent körül várható.

A világ kettes számú mobilkészülék gyártója, az amerikai Motorola, szerdára virradóra már a hivatalos negyedéves adatait közölte, s ezek szerint 41 százalékkal növelte a tavalyi harmadik negyedévhez képest eladásait (a mobilkészülékekét 66 százalékkal), eredménye pedig, nem számolva ez esetben a félvezetőgyártó üzletrész teljesítményét, 1,75 milliárd dollárra nőtt az egy évvel korábbi 480 millióról.

A gyártó azt is közölte, hogy nemzetközi piaci részesedését egyetlen negyedév alatt 1 százalékkal növelte, éves szinten 5 és fél százalékkal 19 százalékosra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!