Napi Online

Tőzsdére megy az egyik legnagyobb pókerhonlap

Holnap reggel teszi közzé a Partygaming azokat az adatokat, amelyekből a befektetők leszűrhetik pókerpiacának alakulását.

A PartyGaming - amelyet egy kalifornia ex-pornószínésznő és egy indiai szoftvermérnök alapított - az online szerencsejátékpiacon 55 százalékos részesedéssel bír. A piac az elmúlt két évben több mint háromszorosára bővült, a harmadik legnagyobb online pókerhálózatot működtető Sportingbet Plc. részvényárfolyama 2004-ben több mint négyszeresére nőtt.

A Concorde Értékpapír Rt. elemzése szerint a PartyGaming pénzben játszó játékosainak alakulása folyamatos növekedést mutat. Arra azonban majd csak a december táján kapunk választ, hogy ezek az új játékosok milyen költségekkel érhetők el. Ennek a költségnek elméletileg az egyre kiterjedtebb piacon emelkednie kéne, azonban a Sportingbetnek - mint az a múlt heti jelentéséből kiderült - sikerült szinten tartania, bár neki jelentősen segített az újrainduló sportszezon miatt beáramló sportfogadók tömege.

Az aktív játékos napok azt mutatja, hogy a három hónap alatt a Partypokeren megforduló 700 ezer körüli aktív játékos hány napot játszik összesen, míg a hozam, hogy ezek a játékosok mekkora bevételt generálnak a Partygaming számára. Ez utóbbi adatra az elemzői várakozások 16,5 és 17,5 dollár között ingadoznak, átlaguk 17,1 dollár. E két mutatóból lehet majd leszűrni, hogy a Partygaming játékosainak minősége hogyan változik az idő során, az újonnan érkezők mennyit játszanak és költenek pókerre.

A játékosok minősége szintén az erodálódás jeleit mutatja a piac azon sajátossága miatt, hogy a legfanatikusabb pókerjátékosok már korán csatlakoztak a "cirkuszhoz", míg a most érkezők közt gyakoribb az alkalmi, kis tétben játszó családapa. Erre nincsenek megbízható előrejelzések, azonban a jelenleg jelentősen túladott részvényben - amennyiben a most látható globális tőzsdei eladási hullám áldozatául nem esik - jelenleg inkább felfelé elmozdulásra látnak esélyt a Concorde elemzői. Ezt támasztja alá a Partygaming közelmúltbeli nyilatkozata, mely szerint "nem érzik magukat kényelmetlenül" a mutató számokra vonatkozó elemzői várakozásokkal kapcsolatban. A Concorde Értékpapír Rt. várakozása szerint egy esetleges - akár csak a várakozásoknak megfelelő - mutatószámok akár fordulatot is jelenthetnek az árfolyamban, mivel az iparág új, ismeretlen jellege és a lehűtött várakozások miatt a befektetők jelenleg rendkívül óvatosak.

A most közzétett adatokon még nem fog látszódni, hogy a társoldalak októberi játékosainak leválasztása hogyan hat a játékosállományra, erről majd csak a negyedéves eredményben kapunk útmutatást. Azonban elképzelhető, hogy a Partygaming ezzel kapcsolatban nyilatkozik, hogy miközben a játékosszám csak mintegy 10 százalékkal esett, a minőségük javult e lépéstől. Ez az Empire Online-ban látható folyamatok komplementere lenne és méréseinknek is megfelelne.

Végezetül a Concorde elemzése kiemeli: a látszólagos biztató előjelek ellenére a számok megjelenése előtt nem javasolják újabb pozíciók felvételét, ugyanis ha esetleg tényleg vízválasztót jelentene a hangulatban, vélhetően bőven lesz idő az emelkedést meglovagolni, míg az eső trend egyelőre nyomasztóan uralja a chartot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!