MTI

Általános leépítés a Motorolánál

A Motorola amerikai nagyvállalat szerda este bejelentett tervével kapcsolatban, hogy 1900 fővel csökkenti alkalmazottainak számát, újabb részletek váltak ismertté.

A leépítés 20 országot érint és a vállalatóriás alkalmazottjainak 3 százalékát. A Motorola illetékese szerint hatékonyságjavító lépésről van szó, amely már az idén negyedéves szinten 70 millió dolláros megtakarítást tesz lehetővé. Konkrétan egyedül Dél-Koreát nevezték meg, ahol a gyártásban dolgozóknál lesz elbocsátás, mert máshova visznek onnét kapacitásokat, más feladatokkal. A nyilatkozatban céloztak rá, hogy egyidejűleg mérnöki és marketing szakképzettségű munkaerő felvételét is tervezik. Jövő nyáron teljes alkalmazotti létszámuk 68 ezer körül lesz majd, lényegében nem változik az 1900 fős leépítési terv mellett sem.

A Wall Street Journal című lap úgy tudja, hogy a világ kettes számú mobiltelefongyártó cége egy egész egységét is eladja a karcsúsítási terv keretében az amerikai Illinois államban, ez önmagában 700 Motorola-munkahely megszűntét jelenti, bár ezen létszám több mint felének igyekszik más munkalehetőségeket biztosítani mostani munkaadójuk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!