MTI

Bővíti krakkói fejlesztőközpontját a Motorola

Az amerikai Motorola bővíti krakkói szoftverfejlesztő központját. Már az idén 300 új munkahelyet létesít egyebek között programozók számára is.

A Motorola már hét éve tart fenn fejlesztő központot Krakkóban ahol jelenleg 400 főt foglalkoztat. A helyszín kiválasztása a lengyel informatikai szakemberek által kivívott hírnévnek köszönhető. Az amerikai és ázsiai időzónák között félúton elhelyezkedő közép-európai időzóna pedig lehetővé teszi a 24 órás programozói munkát.

A lengyel centrum a harmadik legnagyobb a vállalat 20 hasonló intézménye között. Főként mobil távközlési és digitális adatátviteli programok fejlesztésével foglalkozik. A krakkói központ által létrehozott termelési érték 2000 és 2004 között megháromszorozódott. Ügyfelei között vannak a világ legnagyobb mobilszolgáltatói, így például a Vodafone vagy a China Mobile is.

Az elektronikai ágazat más képviselői is érdemesnek tartják Lengyelországot fejlesztő központjaik telepítésére. Gdanskban az Intelnek dolgoznak lengyel szoftveresek, a Siemensnek pedig Wroclawban. "A külföldi beruházások ezen a területen létfontosságúak egy olyan országban, ahol a hazai vállalatok csak keveset fordítanak fejlesztésre" - mutat rá Elzbieta Wojnicka, a rzeszowi informatikai főiskola gazdasági intézetétől. "A lengyel szakemberek csak így sajátíthatják el a legmodernebb ismereteket."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!