SG.hu

Bemutatták a ThinkPad Z szériát

A Lenovo a kategória legvékonyabb és legkönnyebb 14 colos képernyőjű szélesvásznú notebookjával bővíti kisvállalkozásoknak szánt portfolióját. A Lenovo ma jelentette be a ThinkPad Z szériát, az első szélesvásznú multimédiás ThinkPad notebookot. A laptop azoknak a kisvállalkozóknak készült, akik egyazon készüléket használnak munkára és szórakozásra. A klasszikus fekete ThinkPad kivitelen kívül az új Z széria különleges kiadása elérhető csiszolt titánborítással is. A titán fényes, új külsőt, tartósságot és karcállóságot biztosít. A ThinkPad Z60t kijelzőjén 25%-kal, míg a Z60m 15,4 colos kijelzőjén 30%-kal több információ látható. A 2,8 cm vastagságú és csupán 1,9 kg súlyú, 14 colos ThinkPad Z60t kategóriáján belül a legvékonyabb és legkönnyebb szélesvásznú notebook.

A multimédiás lehetőségek használatát számtalan újítás könnyíti meg. Többek között az alkalmazások különféle funkcióihoz rendelt gyorsindító gombok, valamint a csatlakozók, melyek a digitális képek és videók egyszerű betöltését segítik elő. Ezek a tulajdonságok is optimálissá teszik a Z sorozatot az üzleti és az otthoni felhasználók számára legyen szó prezentáció készítésről, multimédiáról vagy DVD-nézésről.


Az üzleti utazók számára a Z szériát egy új, belső páncélváz - egy roll cage - jellemzi, amely akár 30%-kal is csökkentheti a belső alkatrészek sérülésének esélyét a készülék leesésekor. A belső alkatrészeket, beleértve a merevlemezes meghajtót is, egyetlen magnéziumvázból alakították ki, amely sokkal nagyobb védelmet nyújt anélkül, hogy befolyásolná a használhatóságot. A ThinkVantage technológiával kombinálva a roll cage hatékony megoldást jelent a költséges merevlemez sérülésekkel szembeni védelemre. A technológiát a későbbi ThinkPad modellekben is alkalmazni fogja a Lenovo.

A Lenovo stratégiai megfontolásból, a jobb hangminőség és hangerő érdekében a sztereó hangszórókat a billentyűzet két oldalán helyezte el. A multimédiás képességeket három USB 2.0, S-Video, VGA és IEEE1394 csatlakozók egészítik ki. A Z60m-ben helyet kapott egy 3 az 1-ben memóriakártya-olvasói is. A 14 hüvelykes ThinkPad Z60t októbertől lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Andris #2
    "A Lenovo stratégiai megfontolásból, a jobb hangminőség és hangerő érdekében a sztereó hangszórókat a billentyűzet két oldalán helyezte el."

    wow... ez asztán az újítás. Biztos kitalálják majd azt is, hogy bedugsz 1 fülhallhatót, rácsipteted a fülcimpádra, és már meg is vannak a sztereó surround hangszórók. És máris teljesértékű házimozirendszerré változott a laptop. 16:9-es képarány, dolby digital 5.1 (a mélyládát majd egy telefon rezgőmotorja helyettesíti).
  • vincuska #1
    jolvan... 1 szerencseje van hogy 2kg. az nem is olyan rossz 14"-es kijelzovel.