SG.hu

200 ezerhez közelít a hazai kábelnetesek száma

Már havi 3-4 ezer forintért is szélessávú internethez lehet jutni. Az árcsökkenésnek köszönhetően dinamikusan bővül a felhasználók száma, amely már közelít a 200 ezerhez.

A Világgazdaság cikke szerint a legnagyobb hazai kábelcég, a UPC Magyarország előfizetőinek száma a március végi 85 ezerről hamarosan 100 ezerre nő. A cég júliusban több mint másfélszeresére növelte internetszolgáltatásának letöltési sebességét, így az egyéni előfizetők akár 5 Mbit/s sebességű kapcsolatot is választhatnak. Új akciójában a UPC együtt kínál 2,5 Mbit/s-os világhálós elérést és internetes telefonszolgáltatást 10 ezer forint körüli áron, és a konstrukciótól függően bizonyos időre elengedik a telefon havidíját.

A FiberNet internet-előfizetőinek száma tavalyhoz képest több mint két és félszeresére, 16 ezerre nőtt. A cég 512 kbit/s-os csomagjának az ára az elmúlt egy évben ötödével, havi 6250 forintra csökkent, ráadásul az új akcióban az év végéig ennek is elengedik a 40 százalékát. A lap szerint a szolgáltató az év végére összesen már több mint 50 településen lesz jelen csomagjával.

A T-Kábel területén egy éve 10, 2004 végén már több mint 12 ezer netelőfizető volt, jelenleg pedig 16 ezren vannak. A társaság előfizetőinek mintegy fele már az internetszolgáltatásra alkalmas hálózathoz kapcsolódik. A T-Kábel internetes csomagjait a szintén a Magyar Telekomhoz tartozó T-Online értékesíti, az augusztus végén indult akcióban már havi 3 ezer forint alatt is lehet 512 kbit/s-os elérést vásárolni - írja a Világgazdaság.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!