Gyurkity Péter

Az IE7 előtt fokozza adathalászok elleni védelmét a Microsoft

A szoftvercég nem várja meg böngészőjének következő verzióját, hanem még ezelőtt új, adathalászok elleni szűrőt készít el, és egyben fokozza erőfeszítéseit ezen a területen.

A Microsoft eredetileg mint az Internet Explorer egyik fontos újdonságaként beszélt az új szűrő technológiáról, amely állításuk minden eddiginél jobb védelmet nyújt az adathalászokkal szemben. A hónap elején mi is beszámoltunk arról, hogy egy külső biztonsági cég, nevezetesen a WholeSecurity nyújt segítséget a fejlesztésben. A cég éppen az adathalászok által jelentett veszélyt hivatott csökkenteni, mégpedig a hatékony felismerés, vagyis a megelőző védelem integrálásával.

A legújabb hírek szerint a szoftvercég úgy határozott, hogy még a böngésző megjelenése előtt kiadja új szűrőjét, amely az MSN Toolbar részeként végezné munkáját. "A vállalat hamarosan az MSN Search Toolbar részeként adja ki a Microsoft Phishing Filter előzetes verzióját, amely kibővíti az eddigi védelmet" - jelentette ki a Microsoft szóvivője a ZDNet kérdésére. Elmondása szerint ez nem jelenti a stratégia változását, bár azt elismerte, hogy most első ízben beszélnek a Toolbar ilyen irányú kibővítéséről.



A szoftveróriáshoz, illetve annak böngészőjéhez kapcsolódó hír, hogy a W3C Konzorcium nyílt levélben tiltakozott az Amerikai Szabadalmi Hivatal döntése ellen, amely kizárólag bizonyos böngészőkön keresztül fogadná el a benyújtott online kérelmeket. A hivatal ugyanis nemrég úgy határozott, hogy az online beadványoknál kizárólag az Internet Explorer, illetve a Netscape böngészőket támogatja, igaz, tervbe vették a Netscape 7.2, a Firefox 1.0.3 és a Mozilla 1.7.7 támogatását is. Ez utóbbi azonban elhúzódhat, így igencsak leszűkülhet a támogatott szoftverek listája.

A Konzorcium levele szerint a Szabadalmi Hivatal döntése több szempontból is kifogásolható, és az amerikai törvényeknek is ellentmond. Ez utóbbit maga Tim Berners-Lee, a konzorcium igazgatója és a web feltalálója jelentette ki, sérelmezve a kiszorító döntést. Julia Huff, a Szabadalmi Hivatal ügyvezető igazgatója válaszában elmondta, hogy jövőre tervezik a modernebb szoftverre történő átállást, amely már támogatja a Mozilla szoftverek újabb változatait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gregorius #69
    Azért köszönöm a mérhetetlen hozzászólásokat! Mindenesetre megoldottam.
  • Gregorius #68
    Felteszem kevésbé hülyén a kérdést. Szóval ha egy elérési útban szóköz illetve ékezetes karakter van, akkor rá lehet valahogy bírni az IE-t, hogy meg is találja?
  • Gregorius #67
    Az IE7 unicode kompatibilis lesz ftp szempontjából?
    Ezt úgy értem, hogy esetleg hajlandó lesz elérni ékezetes ftp címeket?
    Vagy most is kéne neki ezt tudnia teljesen, csak én vagyok béna?
  • droland #66
    "de ha süket fülekre talál..."

    Mindenkinek más más infora süket a füle, és erről nem az tehet, aki dobra veri :)

    "És ezt ti mind komolyan gondoltátok?"

    Mi az, amit TE gondolsz komolyan?
  • smv #65
    De nagy dorbra verik, de ha süket fülekre talál...
  • fapapi #64
    És ezt ti mind komolyan gondoltátok?Gyerekek,ébredjetek fel!
  • droland #63
    "Linuxon lehetsz alapjáraton vendég, és ha olyasmit kezdesz csinálni, amihez gazdi jogok kellenek, egyszerűen megjelenik a rendszergazdi bejelentkező ablak"

    ÉN spec nem tudtam, akkor nem verik nagy dobra? Az, hogy TE nem tudsz valamit, az nem azt jelenti, hogy SENKI és akkor nem verik nagy dobra...
  • Pheel #62
    Azért, mert te nem tudsz róla, még létezik, csak venni kellene a fáradtságot arra, hogy az ember utánanézzen annak, amit éppen lefikáz. Ezzel a módszerrel az illető kevésbé járatná le magát a tudatlanságával is. Respect!
  • dez #61
    Nem verik nagy dobra...
  • Frenzy #60
    Csendben megjegyzem, Windows 2000/XP/2003 alatt is van lehetoseg ilyenre. Run as neven hivatkoznak ra, es konnyeden futtathato egy program admin jogokkal. Nincs szukseg, hogy minden adminkent fusson.

    Es persze igy at sem kell jelentkezni folyton.