Gyurkity Péter

Megújult névvel és logóval jön az IE 7

A Microsoft úgy döntött, hogy új emblémával és Windows Internet Explorer néven adja ki böngészőjének következő verzióját, amely szerintük jobban tükrözi a program integrált mivoltát.

A változást a fejlesztőcsapat egyik tagja árulta el a bön­gé­sző­nek fenntartott naplóban, azzal indokolva a lépést, hogy az új logó modernebb, és jobban illeszkedik majd a Vista operációs rendszerhez. Ez elhanyagolható vál­to­zás, azonban a név módosítása már mélyrehatóbb kö­vet­kez­mé­nyeket sejtet. Az integráltság kihang­súlyo­zá­sa ugyanis arra utal, hogy a böngésző nagyobb egység­ben van az operációs rendszerrel, és az eddigiek­nél hatékonyabb védelmet nyújt a kártevőkkel szemben.

Ez nem újdonság, hiszen az Internet Explorer minden eddiginél fokozottabb integrálása már hónapokkal ezelőtt elhangzott, mint valószínű irány, ám ezt cáfolta az az értesülés, hogy a böngésző 7-es verziója Windows XP-re is megjelenik. Igaz, használatához már feltétlenül szükséges a második javítócsomag telepítése, így kijelenthetjük, hogy a Microsoft meglehetősen szigorú feltételeket szabott. A felhasználók egy része - főleg a Windows 2000 hívei - természetesen nem elégedettek ezzel a döntéssel, ám a vállalat szerint erre szükség van, hogy az Internet Explorer 7 valóban az eddigi legbiztonságosabb böngészőjük legyen.

A blog szerint az új logó a Windows XP SP2, a Server 2003 SP1, valamint az x64 operációs rendszerekre megjelenő változat sajátja lesz, míg a Vistára megjelenő IE emblémája jobban illeszkedik majd az új ikonokhoz. Reméljük, a változások nem merülnek ki ennyiben. Hasonló álláspontra helyezkednek a felhasználók is, akik még több hibajavítást és újabb funkciókat várnak. Az elmúlt hetekben ezen a téren is újabb fejleményekről számolhattunk be. Többek között arról, hogy a böngésző fejlesztésében a WholeSecurity biztonsági cég segédkezik, illetve hogy ebben a biztonság a fő szempont, amely az egyéb funkciók, mint például a CSS támogatás rovására megy.

Az Internet Explorer 7 előzetese természetesen már letölthető, ám több funkció is csak a végleges változatba kerül be.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #51
    Ez végülis nem széthekkelés, egyszerűen úgy van megírva a motor, hogy beágyazható legyen egy saját ablakba/tabra. Persze az igaz, hogy az említett nyűgök jönnek vele.
  • Hegyikecske #50
    Nekem nem megy a ff-on a java pölö :(
  • Emmegki #49
    Az Avant egész jó kis program lenne. Használtam is egy ideig, csak modemes netem van, azon meg tetű lassú az IE.
  • BiroAndras #48
    Meg ha már úgyis felteszek egy böngészőt, akkor mindegy, hogy IE-re épül, vagy sem. Jobban bízok az egységesen megírt progikban, mint a más programokat széthekkelő cuccokban.
  • BiroAndras #47
    "Valaki tiltja, hogy az IE-re felrakj egy arra épülő böngészőt, pl. Maxthon-t, Avant-ot esetleg SlimBrowser-t? Ezeket amit itt leírtál mindhárom tudja alapból."

    Régebben próbáltam az avant-ot. Nem jött be. Van még pár nyűgje az IE-nek, amit ezek sem tudnak kijavítani.
  • whitehawk #46
    Kiadni megint valamit ami félkész és magyarázkodni......
  • h4x0r #45
    Hmmm... csak ez akkor szopas, ha a fuggveny mashogyan muxik a ket implementacioban. De nagyjabol igaz.
  • FTeR #44
    én azt vallom, h sosem szabad magát a böngészőt leellenőrizni. mindig a fügvényre kell rákérdezni, így egy esetleg általam nem ismert böngésző is lekezelheti.
  • h4x0r #43
    Persze, de az oldaladnak kell figyelnie a bongeszore. Igy bizonyos reszek, hmm... mondjuk azt, hogy lattam mar eleg if(netscape) stilusu dolgot .js-ekben... Tehat: vagy ganyolsz, hogy az IE is tudja az oldalt jol megjeleniteni, vagy valid, de akkor megelegszel az FF/Opera/stb. taboraval.
  • FTeR #42
    azért megy a rovására, mert azt az időt amit a szabványosság (ajánlás) elérése fordítottak volna átütemezték a biztonságra, ezért nem marad idő. így is előrébb hozták a megjelenést.