51
  • dez
    Ez végülis nem széthekkelés, egyszerűen úgy van megírva a motor, hogy beágyazható legyen egy saját ablakba/tabra. Persze az igaz, hogy az említett nyűgök jönnek vele.
  • Hegyikecske
    Nekem nem megy a ff-on a java pölö :(
  • Emmegki
    Az Avant egész jó kis program lenne. Használtam is egy ideig, csak modemes netem van, azon meg tetű lassú az IE.
  • BiroAndras
    Meg ha már úgyis felteszek egy böngészőt, akkor mindegy, hogy IE-re épül, vagy sem. Jobban bízok az egységesen megírt progikban, mint a más programokat széthekkelő cuccokban.
  • BiroAndras
    "Valaki tiltja, hogy az IE-re felrakj egy arra épülő böngészőt, pl. Maxthon-t, Avant-ot esetleg SlimBrowser-t? Ezeket amit itt leírtál mindhárom tudja alapból."

Régebben próbáltam az avant-ot. Nem jött be. Van még pár nyűgje az IE-nek, amit ezek sem tudnak kijavítani.
  • whitehawk
    Kiadni megint valamit ami félkész és magyarázkodni......
  • h4x0r
    Hmmm... csak ez akkor szopas, ha a fuggveny mashogyan muxik a ket implementacioban. De nagyjabol igaz.
  • FTeR
    én azt vallom, h sosem szabad magát a böngészőt leellenőrizni. mindig a fügvényre kell rákérdezni, így egy esetleg általam nem ismert böngésző is lekezelheti.
  • h4x0r
    Persze, de az oldaladnak kell figyelnie a bongeszore. Igy bizonyos reszek, hmm... mondjuk azt, hogy lattam mar eleg if(netscape) stilusu dolgot .js-ekben... Tehat: vagy ganyolsz, hogy az IE is tudja az oldalt jol megjeleniteni, vagy valid, de akkor megelegszel az FF/Opera/stb. taboraval.
  • FTeR
    azért megy a rovására, mert azt az időt amit a szabványosság (ajánlás) elérése fordítottak volna átütemezték a biztonságra, ezért nem marad idő. így is előrébb hozták a megjelenést.
  • FTeR
    már hogyne lehetne, csak plusz munka.
  • h4x0r
    Hmmm... biztos jo lesz. :)

Engem igazabol az idegesit, hogy az IE nem igazan koveti a szabv... ize, ajanlasokat. Nem lehet olyan oldalt kesziteni, ami IE, FF, Opera, Safari, lofszjozska, stb. alatt is rendesen muxik. Ez kib. zavaro, ha az ember jol mukodo oldalt akar (pl. validkent).
  • NuCLEARScoRp
    Ha kiadtál érte negyven rongyot... hát magadra vess... Egyébként elárulom jóval többen használnak másolt XP-t mint eredetit...

Egyébként a szavaidból üvölt az irigység...
  • Sil78
    Firefoxhoz is van olyan kiterjesztés, amivel egybe lehet rakni a Stop meg a Reload gombot (használom is, tök jó helytakarékos). Majd ha valakinek megtetszik ez az IE7-es módszer, akkor nyilván arra is lesz kiterjesztés, hogy mind a 3 gomb egyben lehessen.
  • archkoven
    "session saver-nélkül is nehéz elképzelni az életet"
    hahahahaha, komoly egy életed lehet, ha session saver nélkül el se tudnád képzelni:))))))))))))
    Én nagyon is el tudom!:))
  • neelix31
    Valaki tiltja, hogy az IE-re felrakj egy arra épülő böngészőt, pl. Maxthon-t, Avant-ot esetleg SlimBrowser-t? Ezeket amit itt leírtál mindhárom tudja alapból.
  • whitehawk
    A szöveg, hogy: "illetve hogy ebben a biztonság a fő szempont, amely az egyéb funkciók, mint például a CSS támogatás rovására megy." szánalmas.

Ha vennék egy autót és azt mondanák, hogy azért van benne csak 1.2-es motor mert a közlekedési biztonságra koncentráltak, és az ABS meg a törési biztonság az első, akkor körberöhögném őket, és odébbálnék. Főleg ha még azt mondanák mellé, hogy: "de hát még a műszerfalat is átterveztük, most tök jó szines"..

• BiroAndras
    Az IE nem cask a biztonság miatt problémás. Ha ért hozzá az ember, azt is meg lehet védeni (csak nehezebb). Én azért nem szeretem, mert az FF után olyan fapados. Pl. tabbed browsing nélkül 1 lépést sem vagyok hajlandó tenni. És session saver-nélkül is nehéz elképzelni az életet. A melóhelyen meg van nyitva 1 tucat ablak, és amikor hazamegyek, simán lekapcsolom, és másnap reggel indítás után ugyanott van mind. Még az oldalon belüli pozíció is. És különösen életmentő, ha valamiért munka közben kell kikapcsolni a gépet, esetleg áramszünet, vagy fagyás vagy ilyesmi miatt.
  • HuAn82
    Legális Windows-al nem kapsz eszet is. Nem értem mire vered magad.
  • XXLászlóXX
    detto. egyetértek az előttem szólóval
  • archkoven
    Imádok firefoxozni, ez nálam egy életforma!
  • XXLászlóXX
    hát őőőőő izé a Szerintem a FireFox volt, FireFox még most is és a FireFox is lessz mindig a legjobb ezen
    a lapon az alján van egy ari kis logó (aranyos szmájli ölelgeti az aranyos FireFox logót és oda akar menni a csúnya májkrofos internet explorer és az aranyos okos kis szmájlika ellöki: DDDDDDDD)
  • bertino
    ebben van valami :)
  • IMYke2.0.0.0
    Hiába tudod megszerezni ingyen, ha használni nem tudod...
    No comment.

• FTeR
    btw, sosem lesz html5. max 1 specializált xml (xhtml2?).
  • FTeR
    ott a pont
  • Caro
    Új böngészők helyett inkább egy HTML5-re lenne szükség.
  • FTeR
    ha ingyen adják akkor nincs gond, de ha nem...
  • atomfal
    KDOG nem szánalom csak nem vagyunk ügyetlenek mint te és m megtudunk mindent ingyen szerezzni!!:) NC!!
  • KDOG
    imyke ;)

Igazad van.
    lehet 40 rongy volt k*rva xp de semmi baj nins vele. Amugy azok használnak tört windows-t akik a pattanásos fejükkel 150 ért vesznek vga kártyát a legb*zibb counterstrike hoz....

szánalmas :)
  • IMYke2.0.0.0
    Az már régen rossz, ha a Felhasználó a Browserébe szerelmes, cicomázza, becézgeti és dícsérgeti...

Otthon: Mozilla 1.7.5
    Munkahely: Internet Explorer 6.0.2900.2180.xpsp2

Milyen érdekes, egyik helyen sem törnek be vírusok! Mindkét helyen zavartalanul tudok netezni. [Munkahelyen csak a Proxy szerver fog vissza, minden már műxik tökéletesen]
    Ja, hogy legális Windows kell az egészhez? Meg Service Pack 2? Ja, kérem...

De könnyebb fikázni, mint ésszerűen használni egy rendszert, ugye srácok?!

• Benoke
    Nem számit milyen gyors, mert emberi érzékeléssel ezt észre sem lehet venni. FF ben nincs sok felesleges sfuff am,it áligatni kell, egyszerű nagyszerű, és mivel nem melterjedt ezért a kémprogramok sem harapóznak el azon a gépen haol FF van használva. Sőtt már FF alól is lehet Win-t frissíteni a neten keresztül :)
  • Benoke
    " és az eddigiek­nél hatékonyabb védelmet nyújt a kártevőkkel szemben." JA hogyne és olyan biztonságos lesz mint a Win XP SP2 -es Tűzfala :) Tetszik vagy sem ezt használják a legtöbben, szóval a megjelenée után a sok MS beéplő marhaság miatt tele lesz olyan lyukakkal amit a kém program írók vígan ki tudnak használni, azon felül, hogy ha valaki csak Ie -re megírja avackát, már is 80% -os hatékonyságú, mivel ennyire elterjedt. Arról meg nem beszélek, hogy a W3C teszteken meg elbukott a Béta IE7. Ezek után még szidják a többi böngészőt mikor köztudott, hogy az IE optimalizáció egyáltalán nem Standard HTML kód. De amióta nem használom az IE -t legalább nem kell havonta ujra pakolászni a gépet.
  • fapapi
    Nem tudom milyen sebesség külümbségeket láttok az IE es a FF között semmivel sem nyit meg gyorsabban egy lapot. (lehet nekem nincs miliszek es észlelésem) Linux ban használok Operat vagy FF ot.
    A testreszabhatóság! Nem azért használok böngészőt hogy össze vissza álítgassam és a végén huu de fasza csávó vagyok ?
  • FTeR
    jah megvan, a maxthon bookmarkja (Favourites/Kedvencek) ugyan olyan szar mint a sima IEnek és nem találtam olyan plugint, ami rendbetenné és semmi más egyebet nem változtat.
    plusz a mouse gesturing-jének beállíthatóságát sem találtam kielégítőnek. Talán ha nem az opera jön szembe előbb és utána nem váltok ff-re, akkor tuti azt használnám.
    FFnél egyetlen dolog ami még hibádzik operához képest az a historyban való navigálás módja egyik egérgomb lenyomása mellett miközben a másikkal kattingatok, sajna az erre vonatkozó FF ext ezt úgy valósítja meg, h a nyomvatartott gombot mindig fel kell engedi és újra lenyomni.
    FF sem tökéletes ha valaki veszi a fárdságot és benéz az ff topikba az megláthatja, h mennyi bajom van vele.

a böngészők biztonsága meg nem különösebben hat meg, sima IEvel sem volt sose bajom.
  • FTeR
    Maxthon (MyIE) egész jó, sokminden tetszett benne. már nem tudom mér is hagytam abba a használatát, még most is fent van a gépen.
    az avant viszont még nagyon "fapados" és tekintve, h 1 szál gyerek fejleszti, nem valószínű, h valaha is lesz belőle vmi.
  • stratoman
    Az IE-hez a legjobb "ext" pl. a Maxthon vagy az Avant Browser.
    A Maxthon-hoz egyébként is rengeteg plugin-t lehet letölteni. Itt az SG-n még senki nem hallott IE-re épülő böngészőről? Én már legalább 6 éve használok ilyet.

• FTeR
    én több mint 1 évig használtam operát, sokminden nem tetszett benne (legfőbbképpen a kezelőfelület), de még mindig jobb volt mint az IE (leszámítva a szarul megjelenített oldalakat).
    FF igazi megváltás volt utána, amint sikerült az "opera like" exteket felrakni rendesen :P

btw, IE7ben most a Refresh/Stop/Go gombok "egybelévősége" tetszik a legjobban, operába csak a Refresh/Stop van egyben. Tök fölösleges külön lenniük mint FFben vagy IE6ban.

Komoly egyébként, h mozilla csinált egy "IE like" kezelőfelületet (fenntartom, h ennek köszönheti legjobban sikerét, ha nem így lenne akkor már rég az operát hájpolnánk), erre m$ teljesen megváltoztatta :)
  • FTeR
    azt mondták, h a logo még nem végleges.

nem tudom mi bajotok a beta IE7-tel, most pont olyan mint az alap FF mindenféle ext nélkül, egyébként is azt mondták, h nem ez a végleges.

IE7ben is lehet rengeteg dolgot állítani, csak mivel maga az OS internet beálíltásainál van így előfordulhat, h 1esek nem találják. FFben sem lehet normálisan állítani semmit, csak az about:config piszgálgatással (az olyan mint a registry csak beszédes nevekkel).

Lehet, h meglepetést okozok, de IE-hez is vannak extek, csak ott addonoknak hívják. De sajnos úgy tűnik, h az IE rajongótábor kevésbé aktív, az igazán jó addonok meg fizetősek (3rd party).
  • Aramir
    Használtál huzamossabb ideig bármilyen másik böngészőt is? Én pl Operázok, kb 3-4 nap alatt megszoktam a másságát, és bizony az IE fapadosnak és lassúnak tűnik, ha néha elkell indítanom (sajna internetbankoláshoz kell, mert a többin nem megy).
    Nem kötekedésből kérdezem, csak javaslom próbáld ki a FF-ot vagy az Operát, használd pár napig.