Specker Balázs

Internetszolgáltatóval társult a Napster

A BellSouth internetes szolgáltató összefogott a Napsterrel, hogy digitális zenét kínáljon FastAccess DSL előfizetői számára. Ez az első alkalom, hogy a Napster szövetségre lépett egy amerikai internet szolgáltatóval ilyen jellegű közös üzleti cél érdekében.

A BellSouth ma sajtóközleményében jelentette be a Napsterrel kötött megállapodást. Mától, a FastAccess DSL előfizetői, egy három hónapos Napster To Go tagságot kaphatnak, a cég hordozható előfizetős zenei letöltésére, amihez egy hordozható flash memóriás mp3-lejátszót is kapnak a zenei szolgáltatás igénybe vételéhez, mindenfajta firmware-frissítés nélkül.

"A BellSouth örömmel bocsátja FastAccess DSL felhasználói rendelkezésére a Napster szolgáltatását" - mondta Keith Cowan, a BellSouth marketingrészlegének vezetője. "Ügyfeleinknek biztosítani próbáljuk, hogy szélessávú internet elérésüket a lehető legszélesebb skálán használhassák ki." A most létrejött szerződés eredményeként, a FastAccess DSL-t használók több mint 1,5 millió dalhoz kapnak korlátlan hozzáférést szélessávon. "Izgatottan várjuk a társulást egy olyan piacvezető céggel, mint amilyen a BellSouth, előfizetőink olyan csomagot kapjanak készhez, amellyel zavartalanul élvezhetik a digitális zene élményét"- mondta Chris Gorog, a Napster vezérigazgató-elnöke.

Hasonló jellegű megállapodást írt alá a Savvis Internet szolgáltató cég is az NS8 Corp tulajdonában lévő R&D technológiai céggel, hogy együtt kínálják a jövőben IP-alapú "szolgáltatáskérésre" platformjukat, ezzel videóhoz, zenéhez, játékokhoz juttatva előfizetőiket minden PC-alapú multimédiás eszközre. A megegyezés szerint az NS8 integrálná saját szabadalmaztatott szerver alapú fájlmegosztó rendszerét a Savvis CDN (Tartalom Átadó Hálózat) platformjába - olvasható a TelecomWeb oldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!