SG.hu

Nagyarányú árbevétel növekedés az APC-nél

21 százalékos árbevétel-növekedést ért el az APC 2005 második negyedévében, a bevétel 74 százaléka a szünetmentes tápegységek értékesítéséből származott.

Az American Power Conversion (APC) közzétette 2005 második negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit. Az APC árbevétele április és június között elérte a 480,6 millió dollárt, mely 21 százalékos növekedést jelent 2004 hasonló időszakához képest.

"Az előző év azonos időszakához viszonyított árbevétel-növekedésünk 1999 negyedik negyedéve óta most volt a legmagasabb, 21 százalékos" - mondta Rodger B. Dowdell, Jr., az APC vezérigazgatója. "A kereslet minden tevékenységi szegmensünkben erős volt, de különösen a Small Systems szektor emelkedett ki: termékbevételeink 74 százalékát ez az üzletág tette ki. Az APC legsikeresebb termékeinek továbbra is a szünetmentes tápegységek és az InfraStruXure adatközpont architektúrája bizonyultak" - tette hozzá Rodger B. Dowdell, Jr.

A 2004. év második negyedévéhez képest a 2005. év második negyedévében az APC minden szegmensében bevételnövekedés volt tapasztalható. Az elsősorban háromfázisú szünetmentes tápegységeket (UPS-eket), APC Global Services szolgáltatáscsomagokat, precíziós hűtőeszközöket, valamint adatközpontok, létesítmények és egyéb kommunikációs alkalmazások számára forgalmazott kiegészítő termékeket tartalmazó Large Systems üzletág árbevétele 2005 második negyedévében elérte a 104,9 millió dollárt. Ez az összeg az előző év azonos időszakához képest 35 százalékkal, az előző negyedévhez képest pedig 30 százalékkal növekedett, az InfraStruXure iránti fogyasztói keresletnek köszönhetően. A Large Systems szegmens a társaság második negyedéves árbevételének 22 százalékát tette ki.

A Small Systems üzletág szünetmentes tápegységeket, áramellátási és vezérlő termékeket kínál a személyi számítógépek, szerverek és hálózatok piacára. Az üzletág második negyedéves árbevétele 356,2 millió dollár volt. Ez az összeg az előző év azonos időszakához képest 18 százalékkal, az előző negyedévhez képest pedig 16 százalékkal volt magasabb. A második negyedévben az APC termékbevételeinek 74 százalékát a Small Systems üzletág tette ki.

Földrajzilag szempontból az APC minden fő régióban jelentős árbevétel-növekedést ért el. Az amerikai régió (Észak- és Dél-Amerika) tette ki a második negyedév árbevételének 54 százalékát, mely az előző év azonos időszakához képest 22 százalékos, az előző negyedévhez képest pedig 26 százalékos növekedést mutat. Az európai, a közel-keleti és az afrikai régió (EMEA) első negyedéves árbevétele az APC teljes negyedévi árbevételének 29 százalékát képviseli. Az EMEA régió az előző év azonos időszakához képest 18 százalékos, a megelőző negyedévhez viszonyítva pedig 20 százalékos növekedést mutat. Ázsia második negyedéves árbevétele 17 százalékát tette ki a teljes vállalati árbevételnek. Az ázsiai régió 26 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest és öt százalékkal esett vissza a megelőző negyedévhez mérve.

"Az új termékeinkre, értékesítési és marketing programokra fordított befektetéseink a bevételeink növekedéséhez vezettek. A kereslet növekedése mind az APC InfraStruXure adatközpont megoldásokra, mind pedig az alaptermékeinkre jótékony hatással van. Folytatnunk kell a beruházásokat és a fejlesztéseket ezeken a területeken, mert az adatközpontok tervezésének, építésének és működtetésének új módját szeretnénk létrehozni" - foglalta össze az APC fejlesztési terveit és üzleti kilátásait Roger B. Dowdell, Jr.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!