SG.hu

Az APC felvásárolta a Tecnikon Limited egyes eszközeit

Az American Power Conversion bejelentette, hogy felvásárolta a magántulajdonban lévő Tecnikon Limited egyes eszközeit. A Tecnikon az i-Age Project Limited leányvállalata. Az Egyesült Királyságban működő Tecnikon olyan innovatív, önálló, rack-be szerelhető készülékházakat fejleszt, amelyek elszigetelik és hűtik az adatközpontok nagy adatforgalmú berendezéseit. Az APC a Tecnikon felvásárlásával ismételten bizonyítja, hogy folyamatosan beruház az olyan hűtési megoldásokba, amelyek alkalmasak az adatközponti rackek egyre nagyobb teljesítménysűrűsége miatt fellépő egyre nagyobb belső hőmérsékletek hűtésére és a rendszerek állásidejének csökkentésére.

"Az APC élen jár az adatközpontokat támogató kritikus fontosságú fizikai infrastruktúra (network-critical physical infrastructure, NCPI) technológiájának fejlesztésében" - jelentette ki Rodger B. Dowell, Jr., az APC elnök-vezérigazgatója. "A mikroprocesszorok teljesítménye egyre nagyobb, méretük pedig egyre kisebb, ezért az adatközpontok nagy teljesítménysűrűségű berendezéseinek hatékony hűtése napjaink egyik legbonyolultabb feladata. Az APC a Tecnikon fejlesztés alatt álló új technológiájával az iparág leghatékonyabb hűtési módszerét fogja megvalósítani: rack-enként akár 15 kW hőenergiát vezet el rack kivitelű termékeivel, segítve a hűtési probléma megoldását és csökkentve a teljes élettartamra jutó költséget."

A Tecnikon olyan innovatív, önálló, rack-be szerelhető készülékházakat fejleszt, amelyek megfelelő környezeti feltételeket teremtenek a nagy teljesítménysűrűségű alkalmazások számára. Ezek a készülékházak egyenként akár 15 kW hőenergia hatékony elvezetését tudják biztosítani. A moduláris megoldásnak köszönhetően az adatközpontok vezetőinek nem a teljes gépterem hűtését kell a legnagyobb hűtési követelményre méretezniük, hanem intenzív hűtést biztosíthatnak a kiválasztott nagy hűtési igényű helyeken. Ez a hatékony konstrukció elősegíti az adatközpont üzemeltetési költségeinek csökkentését, ideálisan alkalmazható az adatközpontok nagy teljesítménysűrűségű rack-jeiben, és lehetővé teszi informatikai berendezések elhelyezését hagyományos módon nehezen hűthető vagy távoli helyszíneken.

"Valamivel több mint egy évtizede tervezünk és építünk adatközpontokat; ez alatt az idő alatt sokkal bonyolultabb és sürgetőbb feladattá vált annak megakadályozása, hogy az egyre növekvő hőenergia-sűrűség lerontsa a berendezések viselkedését" - magyarázta Peter Hannaford, az i-Age Projects Limited ügyvezető igazgatója. "Az önálló készülékházak tervezésével nem pusztán az volt a célunk, hogy hűteni tudjuk a nagy és egyre növekvő feldolgozási kapacitású rack-eket, hanem az is, hogy olyan moduláris és rugalmasan méretezhető megoldást biztosítsunk, amely lépést tud tartani a vállalatok követelményeivel, és nem igényel nagy kezdeti tőkebefektetést. Nagy örömünkre szolgál, hogy csatlakozhatunk az APC úttörő erőfeszítéseihez, és innovatív rack alapú hűtési termékeket kínálhatunk a vállalatoknak."

A vezetőség véleménye szerint a felvásárlás nem fogja lényegesen érinteni az APC konszolidált pénzügyi helyzetét, vállalati eredményét és likviditását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!