SG.hu

Kétszámjegyű növekedés az APC-nél

Az American Power Conversion (APC) közzétette 2005 első negyedévére vonatkozó pénzügyi eredményeit.

Az APC árbevétele 2005 első három hónapjában elérte a 408 millió dollárt, mely 16 százalékos növekedést jelent 2004 hasonló időszakához képest. "Az elmúlt hét negyedévhez hasonlóan 2005 első három hónapjában is kétszámjegyű árbevétel-növekedést értünk el az előző év azonos időszakához viszonyítva" - mondta el Rodger B. Dowdell, Jr., az APC elnök-vezérigazgatója. "Az InfraStruXure-rel, az APC egyik legsikeresebb termékével közel 90 százalékos árbevétel-növekedést értünk el 2004 első negyedévéhez viszonyítva. A Back-UPS és a Smart-UPS termékcsaládok iránti nagy érdeklődésnek köszönhetően a szünetmentes tápegységek üzletága továbbra is kiemelkedő eredményeket ér el. Pénzügyi adataink újra bizonyítják az APC piacvezető pozícióját a középkategóriás fogyasztói áramellátás-védelmi piacon" - tette hozzá Rodger B. Dowdell, Jr.

Földrajzilag az amerikai régió (Észak- és Dél-Amerika) tette ki az első negyedév árbevételének 50 százalékát, mely az előző év azonos időszakához képest 25 százalékos növekedést, a megelőző negyedévhez képest pedig 16 százalékos csökkenést mutat.

Az európai, közel-keleti és az afrikai régió (EMEA) első negyedéves árbevétele a cég teljes negyedévi árbevételének 29 százalékát képviseli. Az EMEA régió 6 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest, 35 százalékkal csökkent a megelőző negyedévhez viszonyítva. Az árfolyamváltozások hatását figyelmen kívül hagyva az EMEA árbevétele 3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához, 35 százalékkal csökkent a megelőző negyedévhez képest.

Ázsia első negyedéves árbevétele 21 százalékát tette ki a teljes vállalati árbevételnek. Az ázsiai régió 13 százalékkal növekedett az előző év azonos időszakához képest, 2 százalékkal csökkent a megelőző negyedévhez mérve. Az árfolyamváltozások hatását figyelmen kívül hagyva az ázsiai régió árbevétele 12 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, a megelőző negyedévhez képest pedig 3 százalékkal csökkent.

"Az APC globális csapata folytatja úttörő munkáját a hálózat-kritikus fizikai infrastruktúrák (NCPI) területén, és egyidejűleg innovatív termékeket és programokat mutat be a hagyományos végfelhasználói piac növekedésének elősegítésére Ezután is elsősorban az innovációra, az oktatásra és a kiváló minőségre összpontosítunk. Továbbra is komoly erőforrásokkal támogatjuk ezeket a területeket, hogy kihasználjuk a jelenlegi lendületet, és új mércét állítsunk az egész iparág számára" - foglalta össze az APC üzleti kilátásait Rodger B. Dowdell, Jr.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pharaoh #1
    Amennyi pénzt elkérnek egy kis aksiért nem is csodálo, hogy ilyen jól megy nekik.