SG.hu

Együttműködik az IBM és a MEOSZ

Az IBM Magyarország együttműködést alakít ki a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségével (MEOSZ) a munkaerő-toborzás területén. Ennek keretein belül korszerű számítógépekkel segíti a szervezet Oktatási Továbbképző és Távmunka Intézetének működését, jelentette be Hegedűs Lajos, a MEOSZ elnöke és Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója. Az adomány értéke meghaladja a négymillió forintot.

Az IBM számára egyre fontosabb az üzleti szolgáltatói tevékenység. Székesfehérváron informatikai rendszereket felügyelő és helpdesk ügyfélszolgálatot biztosító részlege működik, míg az IBM többségi tulajdonában álló, több megyében jelen lévő ISC Hungária Kft. az informatikai outsourcingra szakosodott. A növekvő igények miatt folyamatosan emelkedik az említett területeken foglalkoztatottak, elsősorban nyelveket magas szinten beszélő diplomások száma.

Paál Péter, az IBM Magyarország vezérigazgatója elmondta, hogy a szolgáltatási tevékenységek ellátása kapcsán számos olyan pozíció - telefonnal, számítógéppel végezhető munkakörök - nyílik, amelyek jó esélyeket kínálnak mozgássérült emberek számára is. "Mindenkit a teljesítménye alapján ítélünk meg, az elkötelezettség, a tudás és a képességek mérvadók. A MEOSZ-szal azért vettük fel a kapcsolatot, hogy az átlagostól eltérő munkaképességű érdeklődők számára is meg tudjuk növelni a lehetőségeket, hogy állásokra pályázzanak cégeinknél" - tette hozzá.

Hegedűs Lajos, a MEOSZ elnöke kifejtette, hogy a MEOSZ nagyra értékeli az üzleti szféra segítségét oktatási tevékenységében. Az adományozott számítógépek segítségével azok a hallgatók is felvételt nyerhetnek a tanfolyamokra, akik eddig eszközök hiányában nem vehettek részt a távoktatásban. A MEOSZ Oktatási intézete az IBM számítógépeivel végre vidéken is megkezdheti a csoportos, kihelyezett oktatások, köztük ECDL kurzusok szervezését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!