SG.hu

Kedvező fejlődésről számolt be az Ericcson

Az Ericcson 5,8 milliárd svéd koronára növelte adózott eredményét a tavalyi második negyedévi 5 milliárdhoz képest.

"Ez a negyedév is a jelentős teljesítmény jegyében zajlott" - nyilatkozta Carl-Henric Svanberg, az Ericsson elnök-vezérigazgatója. "Aktivitásunk szintje egyre növekszik a fejlődő piacokon. Ez azt jelenti, hogy egyre többen jutnak hozzá a kommunikációs szolgáltatásokhoz. Eközben a hálózatüzemeltetők új működési módokat keresnek, hogy lépést tartsanak a megnövekedett tarifaverseny, illetve a technológiák és szolgáltatások konvergenciája által megszabott követelményekkel. Továbbra is támogatjuk megrendelőinket a hálózattulajdonlás összköltségének csökkentésében, illetve új üzleti modellek kifejlesztésében. Versenyképes technológiánk és szolgáltatásaink egyértelmű előnyt jelentenek ebben az üzleti környezetben."

"A szolgáltatások területe jelentősen fejlődik, és a hálózatüzemeltetők egyre növekvő érdeklődést mutatnak ajánlataink iránt, különösen a hálózati tevékenységek kihelyezése és a szinergia területén. Ezeket az értéklánc folyamatos fejlesztése révén tudjuk magas szinten tartani. A hosztolás és a tartalomszolgáltatások iránt szintén jelentős igény mutatkozik, mivel a hálózatüzemeltetők folyamatosan fejlesztik üzleti tevékenységüket, hogy megfeleljenek a növekvő fogyasztói igényeknek" - mondta végezetül Carl-Henric Svanberg.

Az első negyedévben 9,4 millió készüléket szállítottak ki, a nettó eredmény 5,8 (5,0) milliárd svéd korona a negyedévben; 10,5 (7,6) milliárd svéd korona az első hat hónapban. A nettó árbevétel 38,4 (32,6) milliárd svéd korona volt a negyedévben, 69,9 (60,7) milliárd svéd korona az első hat hónapban. A Sony Ericsson forgalma 1,289 milliárd euróra csökkent a tavalyi első negyedévi 1,34 milliárdhoz képest. Az adó előtti eredmény 70 millió euróra csökkent 97 millióhoz képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!