Specker Balázs

A Microsoft további cége­ket vonna be a kon­zol­gyártás­ba

Bill Gates szerint elképzelhető, hogy vállalat a jövőben más gyártókat is bevonna konzolja gyártásába. A nyilatkozatot más Microsoft vezetők is megerősítették, elismerve, hogy gondolkoznak a liszenszbe adáson.

A Nihon Keizai Shimbun japán üzleti napilapban Bill Gateset arról kérdezték, elképzelhetőnek tartja-e hogy egy másik cég gyártsa majd a jövőben a Microsoft Xbox konzolját. A informatika minden területén jelenlevő óriáscég feje válaszában elmondta, hogy semmi sem biztos még és hogy cége folyamatosan keresi a gyümölcsöző kapcsolatokat más vállalatokkal. A cikket a CNN is lehozta, úgy értékelve az elhangzottakat, hogy az Xboxot más cégek is gyártanák majd a Microsoft licence alatt. Gates nem kívánt olyan részletekbe belemenni, mint például melyik gyártón vagy gyártókon gondolkozik a cég.

A Microsoft hivatalos, Molly O'Donell, az Xbox vezető PR menedzsere szájából elhangzott nyilatkozata szerint: "csakhogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, az Xboxot kizárólag a Microsoft gyártja majd. Vannak bizonyos elképzelések arra, hogy a jövőben más hardvergyártó cégeket is bevonjunk majd a sorozatgyártásba, erről azonban még túl korai volna beszélni" - olvasható a CNet weboldalán.

Nem volna meglepő azonban az sem, ha jövőben is a Microsoft maradna az egyedüli gyártó, viszont az Xbox szoftverek más szórakozató eszközökben való felhasználása egészen új távaltokat nyitna meg. Például, ha a Microsoft az Xbox magszoftverét a Windows Longhorn operációs új rendszerébe is beleépítené, megadhatnák minden PC-nek azt a lehetőséget, hogy Xbox játékokat legyen képes futtatni - írja az ign.com.

Az eladási adatok tekintetében az Xbox pillanatnyilag a másodhegedűs szerepét játsza a Sony Playstationje mellett. A Playstation 2 a piac mintegy 60%-át uralja, 29%-ot hagyva az Xboxnak és 11 %-ot a Nintendo GameCube-jának az NTP Group piackutató cég legújabb felmérése szerint.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ma2ska #98
    Nem fogy olyan jól...kit érdekel, kevesebb rá a jó játék, nem igaz...
    Ugyan már...mindenki emléxik hogy a ps1 nél nagyságrendekkel jobb dreamcast közel azonos árban kevésbé fogyott mint a sony gépe épp a marketing hatására, egyszerüen nálunk sokan csak a ps t ismerik, mert mindenhol azt nyomatják focimeccsektöl kezdve a nyereményjátékokik bezárólag.
  • Dzson #97
    Sajnos az xbogz tulajdonosok tehetetlen dühükben afelett, hogy az igzbogz nem fogy olyan jól mint a PS2, és kevesebb is rá a jó játék, még ilyen végtelenül nevetséges és gyerekesen szar "agymosás" dumákat is eleresztenek. :)

    Überalles PS! :))))))
  • Vers #96
    tul komolyan veszed a forumozást :), az xbox szar a m$-ot utálom mint az állat mit vársz mit irjak egy x-es hirre?
  • tehen_m #95
    Játékfejlesztő tényleg nincsen sok. De programozó (bármilyen nyelven) általában "msellenes" (ebből több van).
    Elfogult,gyerekes,trágár -nem értem mi ezzel a célja-

    "erősen sarkított vélemény" Mivel nem csak ps-ről ír(ms fikázás) így nem hiszem hogy csak erősen sarkított vélemény.
  • dez #94
    Te PC-s, vagy xbox-os játékfejlesztő vagy?
  • Caro #93
    Negatív :)
    Nézz meg engem.
    Én szeretem a PC-t. Szerintem a konzolok a marhaságok, mindegyik.
    Emellett nem szeretem a windowst.
  • dez #92
    Idehaza azért nincs olyan túl sok "bennfenntes" fórum, és nincs túl sok fórumozó játékfeljesztő, játék-grafikus sem. Ezek között is alig akad, vagy nincs is, aki ps-re dolgozna. Ergó, akik szavára adnak az említett fórumokon, azok inkább a két másik csoportba tartoznak: a pc-hez (és azon belül valamilyen okból a Windowshoz, és azon belül a DirectX-hez), vagy az xbox-hoz kötődnek. És nem nagyon szeretik, ha valaki nem ezeket népszerűsíti... :) [OK, ez most egy viszonylag kisebb mintából levont következtetés.]

    Az "ért hozzá" számomra nem annak a szinonímája, hogy "sok adatot tud róla". :) Szal Vers szerintem vagy programozó, vagy korábban foglalkozott ezzel, nem amatőr szinten.

    De azzal persze egyetértek, hogy az idiótázás nem szép dolog, és persze erősen sarkított vélemény. Esetleg lehet itt valamilyen antiszociális "beállítottság". :)
  • dez #91
    Idehaza azért nincs olyan túl sok színvonalas "bennfenntes" fórum, és nincs túl sok fórumozó játékfeljesztő, játék-grafikus sem. Ezek között is alig akad, vagy nincs is, aki ps-re dolgozna. Ergó, akik szavára adnak az említett fórumokon, azok inkább a két másik csoportba tartoznak: a pc-hez (és azon belül valamilyen okból a Windowshoz, és azon belül a DirectX-hez), vagy az xbox-hoz kötődnek. És nem nagyon szeretik, ha valaki nem ezeket népszerűsíti... :) [OK, ez most egy viszonylag kisebb mintából levont következtetés.]

    Az "ért hozzá" számomra nem annak a szinonímája, hogy "sok adatot tud róla". :) Szal Vers szerintem vagy programozó, vagy korábban foglalkozott ezzel, nem amatőr szinten.

    De azzal persze egyetértek, hogy az idiótázás nem szép dolog, és persze erősen sarkított vélemény.
  • tehen_m #90
    Ma2ska logojából kiindulva:
    Láttad hogy fikázza a ps-t?
  • tehen_m #89
    Én csak az agyatlan fikázást, "idiota"-zást utálom.
    Érdekes ahonnan bannolták mégis visszament (egyből rájöttek ki ő az új névvel és érdekes módon nem bannolták).
    A pro-xboxos fórumot meg nem gondoltad komolyan? :D
    Ha hiszed ha nem tudok olvasni. Ez alapján amit nem tudok utánna nézek. Egyszerse mondtam hogy amit a ps3-ról ír hülyeség.(Hangsúlyozom egyszerse) Viszont a tényeket többféle képpen lehet beállítani. Ő érdekes módon xboxot fikázza és állítja be "szar"nak és tovább megy. Lefikázza (idiota)aki xboxot részesíti előnyben.
    (Megjegyzem az "eléggé ért hozzá" a rengeteg dokumentációból van ami pár hónap alatt napvilágra jött.)