98
  • Ma2ska
    #98
    Nem fogy olyan jól...kit érdekel, kevesebb rá a jó játék, nem igaz...
    Ugyan már...mindenki emléxik hogy a ps1 nél nagyságrendekkel jobb dreamcast közel azonos árban kevésbé fogyott mint a sony gépe épp a marketing hatására, egyszerüen nálunk sokan csak a ps t ismerik, mert mindenhol azt nyomatják focimeccsektöl kezdve a nyereményjátékokik bezárólag.
  • Dzson
    #97
    Sajnos az xbogz tulajdonosok tehetetlen dühükben afelett, hogy az igzbogz nem fogy olyan jól mint a PS2, és kevesebb is rá a jó játék, még ilyen végtelenül nevetséges és gyerekesen szar "agymosás" dumákat is eleresztenek. :)

    Überalles PS! :))))))
  • Vers
    #96
    tul komolyan veszed a forumozást :), az xbox szar a m$-ot utálom mint az állat mit vársz mit irjak egy x-es hirre?
  • tehen_m
    #95
    Játékfejlesztő tényleg nincsen sok. De programozó (bármilyen nyelven) általában "msellenes" (ebből több van).
    Elfogult,gyerekes,trágár -nem értem mi ezzel a célja-

    "erősen sarkított vélemény" Mivel nem csak ps-ről ír(ms fikázás) így nem hiszem hogy csak erősen sarkított vélemény.
  • dez
    #94
    Te PC-s, vagy xbox-os játékfejlesztő vagy?
  • Caro
    #93
    Negatív :)
    Nézz meg engem.
    Én szeretem a PC-t. Szerintem a konzolok a marhaságok, mindegyik.
    Emellett nem szeretem a windowst.
  • dez
    #92
    Idehaza azért nincs olyan túl sok "bennfenntes" fórum, és nincs túl sok fórumozó játékfeljesztő, játék-grafikus sem. Ezek között is alig akad, vagy nincs is, aki ps-re dolgozna. Ergó, akik szavára adnak az említett fórumokon, azok inkább a két másik csoportba tartoznak: a pc-hez (és azon belül valamilyen okból a Windowshoz, és azon belül a DirectX-hez), vagy az xbox-hoz kötődnek. És nem nagyon szeretik, ha valaki nem ezeket népszerűsíti... :) [OK, ez most egy viszonylag kisebb mintából levont következtetés.]

    Az "ért hozzá" számomra nem annak a szinonímája, hogy "sok adatot tud róla". :) Szal Vers szerintem vagy programozó, vagy korábban foglalkozott ezzel, nem amatőr szinten.

    De azzal persze egyetértek, hogy az idiótázás nem szép dolog, és persze erősen sarkított vélemény. Esetleg lehet itt valamilyen antiszociális "beállítottság". :)
  • dez
    #91
    Idehaza azért nincs olyan túl sok színvonalas "bennfenntes" fórum, és nincs túl sok fórumozó játékfeljesztő, játék-grafikus sem. Ezek között is alig akad, vagy nincs is, aki ps-re dolgozna. Ergó, akik szavára adnak az említett fórumokon, azok inkább a két másik csoportba tartoznak: a pc-hez (és azon belül valamilyen okból a Windowshoz, és azon belül a DirectX-hez), vagy az xbox-hoz kötődnek. És nem nagyon szeretik, ha valaki nem ezeket népszerűsíti... :) [OK, ez most egy viszonylag kisebb mintából levont következtetés.]

    Az "ért hozzá" számomra nem annak a szinonímája, hogy "sok adatot tud róla". :) Szal Vers szerintem vagy programozó, vagy korábban foglalkozott ezzel, nem amatőr szinten.

    De azzal persze egyetértek, hogy az idiótázás nem szép dolog, és persze erősen sarkított vélemény.
  • tehen_m
    #90
    Ma2ska logojából kiindulva:
    Láttad hogy fikázza a ps-t?
  • tehen_m
    #89
    Én csak az agyatlan fikázást, "idiota"-zást utálom.
    Érdekes ahonnan bannolták mégis visszament (egyből rájöttek ki ő az új névvel és érdekes módon nem bannolták).
    A pro-xboxos fórumot meg nem gondoltad komolyan? :D
    Ha hiszed ha nem tudok olvasni. Ez alapján amit nem tudok utánna nézek. Egyszerse mondtam hogy amit a ps3-ról ír hülyeség.(Hangsúlyozom egyszerse) Viszont a tényeket többféle képpen lehet beállítani. Ő érdekes módon xboxot fikázza és állítja be "szar"nak és tovább megy. Lefikázza (idiota)aki xboxot részesíti előnyben.
    (Megjegyzem az "eléggé ért hozzá" a rengeteg dokumentációból van ami pár hónap alatt napvilágra jött.)
  • dez
    #88
    Nem az összes fórumról beszéltem, hanem bizonyos fórumokról. Persze fel lehet tenni a kérdést, hogy minek megy oda... (Talán mert nem csak egyszerű userek vannak. Vagy mert szereti a kihívásokat. :P)
  • Ma2ska
    #87
    Magyarországon sokkal több ps2 tulaj van az évek óta tartó agymosás hatására sokan csak a "pésztéjsönt" ismerik, és ez az arány a fórumokban is megmutatkozik erösen, ezért nem tudom ugy tekinteni sajnos a gyereket mint valami elnyomott kisebbség képviselöjét
  • dez
    #86
    Hát, úgy látom, te ugyanolyan mértékben utálod, mint ő az xboxot... :P Gondolom, nem olvastad a hw-t pl. E3 idején. Érdekes mód jól elvitatkozgattak, elbeszélgettek pl. LY-vel, és másokkal. (Kellett is valaki, aki kijavítja LY néha nem egészen helyes kijelentéseit a ps3-ról... :) ) Valaki a modok közül szintén nem kedvelheti, mert tényleg újra és újra bannolták (akkor legalábbis ok nélkül, mert teljesen kultúráltan írt, és mellesleg egyátalán nem hülyeséget), miközben többen is megjegyezték, hogy tök gáz ez a bannolás, mert érdekes a vita, sokat lehet tanulni belőle, ill. új híreket megtudni, stb. (Persze lehet, hogy időközben eldurvult a helyzet, én mostanában nem olvasgattam.)

    Azért az érdekes, hogy a bannolások alapján te azt gondolod, hogy bizonyára azért van, mert hülyeségeket ír, de magad nem tudod megítélni, így van-e valójában. Én meg - úgy vélem - látom, hogy épp eléggé ért hozzá, csak nagyon nyers a stílusa. [Talán mert már elfogyott a türelme, mert több hazai fórum erősen pro-MS, és ebből adódóan feltétel nélkül pro-xbox, és egy ps3 pártoló automatikusan "felforgató"?]
  • tehen_m
    #85
    vers egy két dukumentációt elolvasott és emellett gyerekesen fikázásban kimerülnek a hszei minden értelmes ember le tud vonni következtetéseket ebből. HA tényleg van ismeretanyaga sonys dokumentáción kívül is azt jól leplezi a gyerekes, fikázó hsz-eivel.
    (Persze tudjuk, hogy ha valami gyorsabb a konkurenciánál akko azonnal nyerő helyzetbe kerül)


    Unreg - "betegesen véded" (gyk idézet!)

    dez:
    "Akkor újra: a hozzáértőbbek nem röhögnek Vers-en, azok elbeszélgetnek vele"
    Hozzáértők el sem olvassák amit ír!

    Más fórumokon bannolják itt "elismerik". Persze a híreket 1 moderátor se olvassa.
  • pemga
    #84
    Ööö, pl. az Xbox classicot is nem a Flextronics gyártotta/szerelte össze? Pl. Magyarországon, majd Kínában.

  • UNREG
    #83
    Nem megelőztél egy másodperccel? :))
  • UNREG
    #82
    Honnan tudod, mikor jelenik meg? A Sony mindig is tavaszt emlegetett.

    Aztán, ahogy most a x360 áll, az sem biztos, hogy kijön novemberre, az ATI-nak gyártási problémái vannak, kész CPU-t sem látott még senki, a beta devkiteket csak most kezdték kiszállítani... koránt sem annyira rózsás a helyzet.

    "Xre már rengeteg ingame videót bemutattak"

    Arra a sok renderelt múvira gondolsz?
  • Vers
    #81
    nyáron???? tavaszt mondtak és az usa lesz
    inkább a boxos eu launchon aggodj mert az is csak tavasszal lesz a megérzésem szerint :D
  • Vucli
    #80
    .talán megjelenik nyáron japánban..
  • Vucli
    #79
    A ps3 m, nem fog megjelenni tavasszal, talán megjelenik nyáron, az pedig azt jelenti európában minimum +fél év. Attól hogy az x jelenik meg hamarabb az nem jelenti azt hogy ők kapkodnak jobban, az Xre már rengeteg ingame videót bemutattak míg a ps3 ra egy darabot se
  • NEXUS6
    #78
    Szerintem ilyenről szó sincs. A cikk is arról szól, hogy a cnn valamit jól félrehallott és rögtön csinált egy álszenzációt.
    Erre a "szegény" M$ meg magyarázkodhat, hogy nem is arról van szó:
    "csakhogy tiszta vizet öntsünk a pohárba, az Xboxot kizárólag a Microsoft gyártja majd. Vannak bizonyos elképzelések arra, hogy a jövőben más hardvergyártó cégeket is bevonjunk majd a sorozatgyártásba, erről azonban még túl korai volna beszélni"
    Gondolom ha véletlenül túl nagy siker lenne az x360, és a jelenlegi szerződő hw gyártó felek nem bírnák kapacitással, akkor keresnének még valakit. Szerintem kb ennyi.

    A cikk többi része tiszta spekuláció, a média folyamatos öngerjesztése. Ha nincs hír akkor csinál egyet.
  • dez
    #77
    A sietség inkább az x360-ra lehet elmondható, ugyanis az jelenik meg előbb, elvileg már az összel. A ps3 meg csak tavasszal.

    Egyébként, persze, buknak is rajta, csak mint a cikkben idézett elemző is írta, ez nem az ár pl. fele minusz lesz, csak negyede-ötöde.
  • Vucli
    #76
    bocsánta kicsit késön van, az előző hozzászólásomba nyilván nem a mai xboxra hanem az x360 ra gondoltam
  • Vucli
    #75
    A konzolokon mint gépeken buknak elég szépet, de ez be van kalkulálva, a játékokon nyernek (erről volt is nem rég itt egy cikk)

    Versnek meg csak annyit hogy arra a mosolyra rákészülhetsz mert kb. 1 - másfél évvel lesz kb. ps3 itt mo n mint xbox és a nagy sietség miatt nem hiszem hogy tona számra lesznek a nyitócímek.Nem baj addig majd nézegetheted a celles videókat...
  • dez
    #74
    Egyszer valahol olvastam, milyen iszonyatosan kaszál pl. az Intel az 1000 dolláros procijain... (Most már az AMD is - monjuk ők nem olyan sokat adnak el az X2-ből.)
  • M2 #73
    Az MS piaci spekulációja érthető, bíznak benne, hogy a történelem ismétli önmagát (PC - Apple). Ha fű-fa-virág Xbox lejátszó gépeket fog gyártani akkor úgy elterjed, hogy hiába áll vele szemben jobb és stabilabb fix hardver, a vevőnek kézenfekvő lesz az olcsóbb vagy már meglévő megoldásban gondolkodni.

    Ebben az a rossz (nekem), hogy visszacsempészik a játékot a PC-kre, pedig már kezdtem örülni, hogy letisztul a terep:
    - iszonyat a szenvedés amit elkövetnek egy játékra vásárolt géppel a laikusok
    - komoly játékokat kedvelőnek nagy csalódás mikor egy régi nagy pécés név kiadja új játékát, konzolos irányítással/menükkel, akkor inkább maradjon csak a konzol
  • M2 #72
    A Cell is most nagy misztikum, elmegy drágán is. Amikor meg már zseblámpában is az lesz, akkor kiderül, hogy milliós nagyságrendben pár dollárból kijön.
  • M2 #71
    A puszta gyártási költséget jól mutatja az amikor már kifutóban van egy-egy régen csúcsnak számító cucc. Ekkori árának nagyjából a fele lehet... PS2 talán 15-20 ezer? A többi duma habbal.
  • dez
    #70
    Persze nyilván a spécibb, nagyobb alkatrészsűrűségű cucc előállítása drágább, de nem 10x-es a szorzó. (A sűrűbb RAM előállítása is drágább, de ott sem 8x-os a szorzó.) Ezt a szorzót a piaci kereslet, megvételi hajlandóság szüli. De egy cég nem fogja ennyiért gyárta(t)ni saját magának...
  • dez
    #69
    Hát akkor meg? :)

    Egyébként persze van itt fejlesztési költség is, stb., de ilyen darabszámoknál az 1-1 darabra eső rész már szinte semmi.
  • Caro
    #68
    Jóhogy.
    Miért az 1G-s RAM előállítása talán többe kerül, mint a 128M-sé?
    De kissé röhejes lenne, ha ugyanannyiért adnák.

    Egyébként tényleg ott voltam :)
    Már emlékszem.
  • Caro
    #67
    Tényleg?
    Akkor én nem is tudom, hogy mit szoktam vele csinálni. :D
  • dez
    #66
    "De hogy lehetnek ezek ilyen olcsók?" (Tegnap is téma volt ez, sőt te is itt voltál, de mindegy. :) )

    Először inkább arról kellene elgondolkodni, hogy a csúcskártyák előállítási költsége 10x annyi, mint a belépőszintűeké...? (Nem.)
  • dez
    #65
    + szerverek, szuperszámítógépek, egyes beágyazott cuccok, sőt vannak bizonyos alternatív (nyílt szabványú) alaplapok is.
    Kb. 2010-ben jöhet a köv. xbox, nem? Addig még azért történhetnek dolgok...
  • Ma2ska
    #64
    Mindenre jó csak játékra nem...
  • Vers
    #63
    a következö xbox inteles lesz, ha lesz egyáltalán ....
    csak a cell viszi tovább a ppc magot, most hogy az apple is inteles lett
  • Vucli
    #62
    "A Playstation 2 a piac mintegy 60%-át uralja, 29%-ot hagyva az Xboxnak és 11 %-ot a Nintendo GameCube-jának" paid advertisement by MS
    ezt csak szeretné az MS csak szeretné...
  • Caro
    #61
    PC rula'!
    Mindenre jó, és lehet bővíteni.
    Nem úgy mint ezeket a fix architektúrákat.
    Igaz, ebből sok probléma is ered.
    De hogy lehetnek ezek ilyen olcsók?
  • Ma2ska
    #60
    Persze ennek a versenynek nagyon sok negativuma van, sok kamuzás, lásd E3, egymás lejáratása, de végeredményben a játékpiac kapott némi ösztönzést ezzel, és ez a lényeg..
  • Ma2ska
    #59
    Szerintem ez a piaci verseny lényege, sajnos azáltal hogy valaki fejlödik, óhatatlanul aki hasonló szegmensben tevékenykedik esetleg rosszul jár, aztán vannak piaci szabályzók amik az esetleges monopolhelyzetet kivédik, a Sony is kiturt és a M. is ki fog turni sokat, mert a piac nem végtelen, és nem egy, de korlátozott számú szereplö maradhat talpon csak. Kérdés itt, hogy a játékosok jól jártak e ezzel, hogy belépett a M. a konzolpiacra, a válasz egyértelmüen igen, még a Sony fanoknak is örülni kellene a verseny rájuk nézve is áldásos hatása miatt. De ha valaki a gépéba szerelmes azzal nem lehet mit kezdeni...