Specker Balázs

Keresés előfizetéses anyagokban a Yahoo!-tól

Brit és amerikai felhasználóknak adatik meg először, hogy kipróbálják a Yahoo új egyénre szabott előfizetős anyagokban kereső rendszerét. Ez a fajta keresési mód egyedülállónak számít, és egyelőre csak egy teszt verzió lesz majd elérhető.

Körülbelül 3 millió "Mély Weboldal" - leginkább fizetős hírek és forrás oldalak, melyek tartalma különböző tagságokhoz, illetve regisztrációhoz kötött - található a világhálón, amiket a hagyományos keresőket nem találnak meg. Mostanáig a regisztrációval rendelkező keresni vágyók arra kényszerültek, hogy számtalan oldalon kutakodjanak a anyagban megtalálható tartalmakra történő kereséssel. Mától azonban úgy tűnik a Yahoo új keresőmotorjával egyszerűen a portál felületén juthatnak hozzá a kívánt dokumentumokhoz.


Eckart Walther, a Yahoo alelnöke és termékmenedzsere úgy véli, még nagyon korai szakaszában vannak a "Mély Web" tartalmak keresésében, a elkövetkezendő hónapokban tervezik kiszélesíteni a szolgáltatást. Egyenlőre a Wall Street Journal Online, a TheStreet.com, , ConsumerReport.org, a The New England Journal of Medicine, az IEEE és Forrester Research Inc., valamint a Financial Times előfizetői anyagaiban lehet keresni. A Factiva, LexisNexis AlaCarte!, Thomson Gale és az ACM csak később csatlakozik a rendszerhez.

A Yahoo! Search Subscriptions felhasználóinak előfizetőknek vagy regisztráltaknak kell lenniük annál az oldalnál, amit el kívánnak érni. A keresés végrehajtása után az előfizetői találatok a normál találatok felett, külön részben jelenek meg. A portál ígérete szerint a felhasználók saját kereső listákat készíthetnek majd, valamint további részletekben is saját igényeikre szabhatják előfizetős kereséseiket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • quentit #1
    "Brit és amerikai felhasználóknak adatik meg először, hogy kipróbálják a Yahoo új egyénre szabott előfizetős anyagokban kereső rendszerét."

    Lehetne megint temetni az esélyegyenlőséget...

    Hogy miért jó ez, hogy orrba-szájba korlátozzák egyes cégek az oldalaik vagy termékeik elérhetőségét... Nevetségesnek tartom!

    Az amcsiknak mindent lehet, az EU-sok meg dögöljenek meg? Be kellene venni az alkotmányba az információhoz való hozzáférési jogot!