Berta Sándor

250 ezer laptopakkumulátort hív vissza a Fujitsu-Siemens

A cég közleményben igyekezett felhívni a vásárlók figyelmét arra, hogy egyes laptopok működését azonnal le kell állítani, és a hibás akkumulátorokat el kell távolítani a notebookokból.

A legnagyobb európai számítógépgyártó cég az intézkedést azzal indokolta, hogy az érintett akkumulátorok tűzveszélyesek. A hibás akkukat ingyen kicserélik. A Fujitsu-Siemens szóvivője nem kívánta elárulni, hogy ez az intézkedés mekkora pluszköltséget okoz a cégnek. Az ügyben azok az Amilo családba tartozó laptopok érintettek, amelyeket 2004 októbere óta értékesítettek világszerte. Egyes akkumulátorok hibásak lehetnek, ezáltal túlmelegedhetnek és tűzveszélyessé válhatnak. A vállalatnak eddig négy hasonló esetről van tudomása.

Az érintett modellek a következők: Amilo A7640, Amilo A1640, Amilo 1405, Amilo 1424, Amilo 1425, Amilo 7405, Amilo 7424, Amilo 7425 és Amilo Pro V2020. Ezek közül a készülékek közül is csak azokat érinti az akkumulátorcsere, amelyeknél az akku sorozatszáma G1L1-re végződik. A sorozatszám a notebookok alján található.


Fujitsu-Siemens Amilo A7640

A de.internet.com weboldalnak Amy Fletcher, a Fujitsu-Siemens szóvivője megerősítette a hírt és elmondta, hogy közel 250 ezer laptopot érint az intézkedés, amelyeket főleg Európában, Afrikában és a Közép-Keleten adtak el egészen a mai napig. A vállalat azt tanácsolja, hogy minden érintett felhasználó az új akkumulátor beszerzéséig adapterről üzemeltesse a készülékét.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a magyarországi leányvállalatot, a Fujitsu Siemens Computers Kft.-t is, de a cég bővebb információt csak holnap fog adni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!