Gyurkity Péter

Jönnek az ikermagos Athlonokra épülő laptopok

A hordozható számítógépek gyártására szakosodott Rockdirect legújabb csúcskategóriás laptopjait - elsőként a piacon - az AMD ikermagos processzoraira és az ATI Mobility Radeon X800 XT grafikus kártyáira építi.

A hazánkban nem túl ismert gyártó közleményben jelentette be tervét, miszerint Extreme 64 néven megkezdi az AMD legújabb 64 bites processzoraira épülő laptopok forgalmazását. Az Extreme 64 Athlon 64 FX-55 vagy Athlon 64 X2 processzorra épül, és a nagy teljesítményű chip méltó társat kap egy Mobility Radeon X800 XT személyében, amely technikai adottságainak - többek között a 16 pixelfutószalagnak - köszönhetően szintén nem lebecsülendő versenyző a hordozható száímtógépek piacán. A közlemény szerint a vásárlók választhatnak az Athlon 64 FX-55 és az ikermagos Athlon 64 X2 között, így valamivel olcsóbban megúszhatják a beruházást, ha mégsem tartanak igényt a két processzormagra.


"Olyan terméket mutatunk be, amely a mobil PC-k teljesítményének határait feszegeti, és olyan élményt kínál a vásárlók számára, amely eddig kizárólag az asztali számítógépeknél volt elérhető" - jelentette ki Nick Boardman, a vállalat igazgatója. A magabiztos nyilatkozat ellenére a Rockdirect meglehetősen merész lépésre határozta el magát, hiszen az ikermagos Athlonok kivételes teljesítménye a fogyasztáson is észrevehető, és ez sokak számára még az asztali számítógépek esetében is riasztónak tűnik. Igaz, ezen a téren az AMD némileg jobban áll nagy riválisánál, de a 100 watt feletti fogyasztást nem lehet figyelmen kívül hagyni, főleg a laptopoknál, hiszen így jócskán lerövidül az akkumulátor működési ideje.

Szintén fontos kérdés a termék várható ára, ami ugyancsak sokakat elriaszthat a vásárlástól. A vállalat közleményében azonban nem esik szó az árról, mint ahogy az sem derül ki, mikorra várható az Extreme 64 bemutatkozása. Mindenesetre a Rockdirect lépése érdekes próbálkozás, amely azt jelzi, hogy a csúcskategóriás 64 bites processzorok az asztali számítógépek után némi késéssel a laptopok piacán is megjelennek és megkezdhetik hódító hadjáratukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • arty #8
  aki akkora hc gamer, h ilyen kell neki, ugyis összedob egy gyorsabbat rendes desktop gépként ... ráadásul az árcédula is barátibb :)
 • JTBM #7
  A laptopomnak mindig van áram és hálozati kábel is, akinek meg a strandon kell, az vesz magának egy takarékosat.

  Ez a laptop a PC-t helyettesítő kategóriában van és első ránézésre ma a legjobb.
 • irkab1rka #6
  végre egy normális laptop.
 • fie #5
  Ez meg sem ugat egy HC Game konfigot.
  "FŐ A MOBILITÁS!" -ezért kell ipaq-ot venni. :)
  Nem tudom, mi ez a teljesítmény mánia a notebookonál, de szerintem felesleges, de tény, hogy most ez húzza a számtech piacot.
 • Athlon64 #4
  Nekem meg kevés!
  Márcsak, hogy megtőrjem a "nekem is picit sok!" beírásokat.
 • Csudri #3
  Aki igazi lanparty-buzi, annak jó, mert tényleges HC-gamer teljesítményt kap, mégsem szakad meg, ha vinni akarja a gépet. De ez már nekem is picit sok!
 • Scooter21 #2
  Ez már nekem is sok. Ez ugyan akkora hülyeség mint az SLI alakalmazása a notikba. Nekem a Go Fx 5200-m is melegszik nem , hogy egy SLI ...
 • asgard #1
  "jócskán lerövidül az akkumulátor működési ideje" Ahogy elnézrm, nem igazán vékonyak a kis drágák, biztos elfér benne vagy 16000mAh-ás aksi is. Meg aki ilyet vesz, annak nem mindegy már. Fogja, beül a kocsijába, utánfutón húz egy aggregátort, meg egy tartálykocsit tele gázolajjal. FŐ A MOBILITÁS! :)