Gyurkity Péter

2 GB-os e-mail tárhellyel hódítana az America Online

Az amerikai vállalat útjára indította ingyenes levelező szolgáltatását, amely nem kisebb célt szolgál, minthogy a vállalat betörjön a piacra és felvegye a versenyt a konkurens szolgáltatókkal.

A cég sajtóközleményben adta hírül a szolgáltatás beindítását, amelyben kiemelik, hogy a felhasználók megfelelő spamszűrés és vírusvédelem mellett levelezhetnek, és egészen pontosan 2 GB-os tárhelyet vehetnek igénybe. Az AIM Mail névre keresztelt kezdeményezés előnye, hogy az AIM azonnali üzenetküldő szoftver használói - 5.9-es vagy annál újabb verzió megléte esetén - böngésző, vagy e-mail kliens nélkül is igénybe vehetik a levelező szolgáltatást, így leegyszerűsödik annak használata.

"Az AIM Mail regisztráció mától elérhető, és teljességgel ingyenes a felhasználók számára" - jelentette ki Csamath Palihapitija, az AIM és ICQ szoftverekért felelős részleg alelnöke. A szolgáltatás elterjedése érdekében ezen a héten mind a 22 millió AIM-fehasználót értesítik a regisztráció lehetőségéről, és kiterjedt reklámkampány indul, amelynek keretében az újonnan regisztráló felhasználók értékes ajándékokat nyerhetnek (igaz, az ajánlat nagy valószínűséggel kizárólag az amerikai felhasználókra vonatkozik).

A jelek szerint az AOL döntő lépésre határozta el magát, és mielőbb szeretne komoly részesedést szerezni az e-mail szolgáltatások piacán. A meglehetően nagy, 2 GB-os tárolókapacitás kétségkívül ezt a célt szolgálja, hiszen a korábbi tervekben még csak 100 MB-ról volt szó. Szükség is van a bővítésre, hiszen a Gmail már áprilisban megduplázta kapacitását és szintén 2 GB-ot kínál, míg a Yahoo egyelőre beéri 1 GB-os tárolóhellyel.

A hazai szolgáltatók meglehetősen nagy lemaradásban vannak a nagyokhoz képest. Az annak idején úttörő szerepet magára vállaló Freemail még mindig csak 5 MB-os tárhelyet kínál (melyet értesüléseink szerint nemsokára 25 MB-ra, illetve fizetősen 1 GB-ra fognak növelni), és ennél nagyobb férőhelyhez kizárólag fizetős SMS útján juthatunk. A PrímPosta 6 MB-ot, a CsúcsPosta 10 MB-ot, míg a Mailbox és a VIPmail egyaránt 20 MB-ot, az SGMail pedig 100 MB-ot kínál, néhány szolgáltatónál azonban komoly korlátozásokba ütközünk, ha nagy méretű fájlt szeretnénk továbbítani. A lemaradás tehát szembetűnő, igaz, az átlagos felhasználó általában nem tölt meg extrém nagy tárhelyeket a levelekkel. Azt sem hagyhatjuk viszont figyelmen kívül, hogy az 5-20 MB-os tárhely nagyon rövid idő betelhet, és itt lenne az idő, hogy a hazai szolgáltatók általánosan bevezessék a nagyobb, 50-100 MB-os ingyenes tárhelyeket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hegyikecske #29
    Hmm ahogy látom van választék a tárhelyekben... :) a gmail volt az első extrém méretekkel rendelkező postafiók, csak azt sajnálom h. max 10megás cucclit lehet küldeni, bár ha ennél több kell akkor ftp vagy msn... bár sztem az 1giga tárhely is bőven elég, jó lenne ha magyar viszonylatba is meglenne(nem a freemailre gondolok itt mer az alapból szar) szal legalább választék van
  • greekboy #28
    Szép dolog az önktritika. Akkora láma vagy, hogy neked Tibetbe útlevél sem kell. Ja és még valami, az hogy elegett beszéltél, ezt angolul bevágod ("Nuff said"), szerintem téged minősít, hogy mennyire szánalmas vagy. Gondolom ennyi az össz angol tudásod, aztán gondolom, most örülsz, hogy végre ezt ellőheted valahol.
  • RpPRO #27


  • greekboy #26
    Ja igen és minden második napon "server error" vagy "try later again" üzenettel nem tudok belépni, de azért jó, hogy folyamatosan számolja a megabájtokat a tárhelyemnek. Úgyhogy szerintem pssszt! Nuff said!
  • Sil78 #25
    Akkor fizess érte. (Meg azért is, hogy 1GB helyett 2 legyen a tárhely, legyen POP3, meg ne nyomjanak be egy kis reklámot a leveleid végére. Gmailnél ez alapból, tökingyen így van.) De 100MB-os csatolmányokat máshol se lehet küldözgetni, egyszerűen a technika nem alkalmas rá.
  • RpPRO #24
    yahoo....

    'nuff said.
  • Pharaoh #23
    Kell a hely a sok spam-nak, vagy esetleg nem kell kitörűlni egyetlen levelet sem amit kapsz jó pár évig.
  • greekboy #22
    Okoska! Yahoo-nál fizus résznél 20 megabájtot is engednek.
  • fapapi #21
    Gmail azt jovan :)
  • lpmorpheus #20
    MailPont jövőbeli szolgáltatásai: + 2 Gbyte tárhely a postafiókodhoz.