awender

DSL-lefedettség már Németország apró szigetein is

A német T-Com bejelentette, hogy sikerült a DSL-lefedettséget 91 százalékosra növelniük.

Június negyedikén Baltrum szigetének hozzáférését is megoldották a szélessávú internethálózathoz. Ezzel gyakorlatilag minden nagyobb keleti és északfríz szigeten adott a lehetőség a szélessávú csatlakozáshoz. A német T-Com ezzel is demonstrálni akarta azt a töretlen és folyamatos fejlesztést, melyet DSL-hálózatában folytat. A kiépítést nehezítette a telefonközpont és a sziget közti nagy távolság.

Walter Genz a PC-WELT-nek kifejtette, hogy a kiépítést nemcsak az elegendő számú megrendelés tette lehetővé, hanem az is, hogy a kiépítés még ilyen körülmények között is gazdaságos volt. A maradék kilenc százalék bekapcsolása költséges ugyan, de bekötésükről nem mondanak le.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ThomasTheKoRner #5
  #4 És mindezt igen kedvező áron...

  Hungarotel ADSL 1536/288 :

  Havi előfizetési díj: 26 250 Ft
  Egyszeri csatlakozási díj: 49 875 Ft

  "...Azért ez nem kevés...."
  Hát nem....
 • Mipi #4
  A Hungarotel területeken már 90%-os a lefedettség! Azért ez nem kevés. Pár ezer fős településeken is elérhető már az ADSL!
 • shabba #3
  Ők is hasonlóképp állnak hozzá. Néha némi PR keretében hasonlóképp bekötnek egy-egy kistelepülést a hiányzó 2500-ból, aztán villognak vele a sajtó előtt. Persze közben a hiányzó 2499-ről mélyen hallgatnak, mert akkor ugye hogy is nézne ki az a sajtóhír.

  A végére meg ők is benyögik hogy a 100%-hoz hiányzó maradék bekapcsolása ugyan költséges de ők azokról sem mondanak le. És ez így szépen meg is marad a szavak szintjén. Nehogy azt hidd már hogy a T-Com odahaza különb és ott kolbászból van a kerítés. Ott is megy a hitegetés évek óta nagyon sok területen mint idehaza, és persze az igéreteken nem száguldanak a bitek. :(

  Pl. Itt nálunk Budapesten a 3. kerületben a Pók utcai lakótelepen is megmaradtak az ígéret szintjén az elmúlt 4.5 év alatt. Igaz a bekapcsolásunk költségek a fatáv elhibázott fejlesztései miatt magas(alias Hytas), de azért ők nem mondanak le a bekapcsolásunkról. Hidd ez lemez még 5 év múlva az ugyanígy fog szólni. :(
 • mondnick #2
  Ha az anyavállalatnak már tele a bendője.
 • Gerygrey #1
  Ez mind szép és jó, de a magyar szolgáltatók mikor fognak így hozzáállni a lefedettség kérdéséhez?