Budai Péter

Stabilizátoros Panasonic újdonság

Lumix DMC-FX8 néven jelenteti meg legújabb digitális fényképezőgépét a japán Panasonic cég. Az új modell nem más, mint a korábbi FX7 utódja.

Külcsínben akár egymás ikertestvére is lehetne az FX7 és FX8, mivel az utód is ugyanazt a szépen kidolgozott, 94 x 51 x 24 mm méretű fémvázat kapta, mint elődje és a belbecs sem változott sok dologban. Alaptulajdonságként maradt az 5 megapixeles felbontás, és a stabilizált 3x-os optikai zoommal (35-105 mm ekvivalens) ellátott Leica tervezésű objektív. Ha videót szeretnénk rögzíteni, akkor viszont a 640x480-as felbontás is rendelkezésünkre áll.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Javítottak az autofókusz sebességén és a képfeldolgozó rendszeren is, amely a Venus Engine PLUS nevet viseli, továbbá kapunk néhány új motívum programmódot, mégpedig "Baby", "Food" és "Soft Skin" néven, így nevükből ítélve a kisgyermekek fényképezésénél, az ételfotózásnál, valamint az emberi bőr jobb visszaadásánál lehetnek hasznunkra.

Maradt viszont a meglehetősen nagy méretű, 2,5 colos LCD monitor 114 000 képpontos felbontással, és a gép kezelése sem változott, főbb funkcióiban automata. Számottevő újdonság még, hogy az átdolgozott képfeldolgozó rendszernek és az új lítium ion akkumulátornak köszönhetően a gyártó szerint 162%-al tovább bírja a gép egyetlen feltöltéssel. Az akkumulátor mellé egy 16 MB-os SD kártya is tartozéka a gépnek, amely súlyban így feltöltve sem haladja meg a 155 grammot.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Panasonic Lumix DMC-FX8 japánban június 4-én jelenik meg. Európai piacra kerülésének időpontjáról és áráról még nincsenek információink. Az FX8-al készült gyári mintaképek a gyártó honlapján megtekinthetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #7
    105mm-es gyújtótávolsághoz minek stabilizátor? Minek ekkora bazi monitor? Kereső kellene inkább.
  • sweech #6
    pl?
  • hopp #5
    -al b*eg.. nehéz ragzani magyarul, tudom, de legalább a cikkíró megtanulhatná minimális szinten :D
  • Alien_AM #4
    minek 7.2 egy kozepkategorias gepbe?
  • sweech #3
    mé cak 5 megapikszel? lenne 7,2 és akkor kira...amúgy így is kira :DDD
  • Cat #2
    az japán, nem kínai
    és a panasonic = matshushita => japán cég
  • Hegyikecske #1
    (De jau én vok az első hozzászoló?:D)

    Hádde a gyártó honlapja kínai... Amugy faxa lehet, csak ÁRA???