SG.hu

Biztos vállalatában az Ericsson elnöke

Az Ericsson elnök-vezérigazgatója, Carl-Henric Svanberg biztos abban, hogy a társaság megerősíti pozícióját.

Az Ericsson Stockholmban megrendezett tőkepiaci napján Carl-Henric Svanberg elnök-vezérigazgató és a felsővezetők befektetőkkel és elemzőkkel találkoztak. A beszélgetésen ismertették a vállalat nézeteit a távközlési iparágról és az Ericsson távközlési piacot formáló szerepét. "Piaci pozíciónknak és méretünknek köszönhetően, technológiai vezető szerepünkre és működési hatékonyságunkra alapozva folytatjuk vezető pozíciónk megerősítését" - jelentette ki Svanberg. "Iparágunk jelenleg valódi tömegpiacot szolgál ki, és ez a piac folyamatosan növekszik. Nagyon hamarosan több mint kétmilliárd mobilfelhasználó lesz a világon" - nyilatkozta az elnök.

A vállalat szerint anövekedés fő oka, hogy a kommunikáció alapvető emberi igény, és ezt a mobilkommunikáció bármely más technológiánál jobban célozza meg. Az iparág minden szintjén megfigyelhető folyamatos hatékonyságnövekedés és a nagyságrendi megtakarítások eredményeképpen a kommunikáció sokkal inkább elérhetővé vált.

Svanberg azt is ismertette, hogy a hálózatüzemeltetők hogyan fejlesztik folyamatosan üzleti vállalkozásukat hálózatuk bővítésével és fejlesztésével. "Az a tény, hogy az Ericsson az első negyedévben 17 százalékkal növelte árbevételét kötött valutában, a hálózatüzemeltetők aktivitását tükrözi. Ugyanakkor utal a növekvő piaci részesedésünkre és szoros kapcsolatainkra, együttműködésünkre és együtt-gondolkodásunkra az ügyfeleinkkel." - jelentette ki a vezető. "A 3G már biztos lábakon áll; az iparág a 3G bevezetésének második fázisában van. Mivel a 3G-t már az egész világon telepítik, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a globális választás a WCDMA technológia" - folytatta Svanberg.

"A GSM-ben is nagyszabású lehetőségek vannak még. Az Ericsson a GSM bevezetése óta eltelt idő alatt leszállított adó-vevők összmennyiségének 40 százalékát szállította le 2004-ben. Várhatóan 2005 újabb rekorddal szolgál majd" - mondotta Svanberg. "Eltökélten törekszünk arra, hogy technológiai vezető szerepünk révén megőrizzük versenytársainkkal szemben elért előnyünket, és az egyre ésszerűbb és hatékonyabb működés eredményeképpen közel maradjunk ügyfeleinkhez" - mondotta végezetül Carl-Henric Svanberg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!