Budai Péter

Újabb Kodak kompakt, nagy felbontással

Néhány napja adtunk hírt a Kodak új, kezdőknek szánt digitális fényképezőgép frissítéseiről. A cég úgy tűnik a komolyabb felhasználókra is gondolt, hiszen az EasyShare Z760 személyében egy jó képességű, 6 megapixeles modellt üdvözölhetünk.

A Z760 elején a Kodaktól jól megszokott Schneider-Kreuznach Variogon optika virít, 3x optikai zoommal (39-117 mm ekvivalens). Keresője a hagyományos és olcsó átnézeti, hátsó LCD-je pedig 2,2" méretű és 153 000 pixel felbontású. A maximális 6 megapixeles felbontás mellett választható az 5, 4, 3 és 1,7 megapixel is. Az érzékenység ISO 100-800 között állítható, de a legnagyobb érzékenységen csupán az 1,7 megapixeles felbontás használható.


Kodak Z760

A fontosabb expozíciós beállítások készzel is szabályozhatók, így az automata funkciók mellett rendelkezésünkre áll a záridő, vagy rekesz előválasztás, illetve a teljesen manuális mód is. A záridő 64-1/1000 másodperc között állítható (automatikusan 1/1400 a legrövidebb), a rekeszértékek pedig zoomállástól függően F2.8-8.0 között válaszhatók. Emellett a Custom (Egyedi) beállítások közt menthetünk saját "témamódokat". Gyári témamódokból amúgy 16 félével kíván kényeztetni bennünket a gép. Az alap beállításokon kívül természetesen számtalan funkciót szabályozhat a felhasználó, így például a fehéregyensúlyt, a fénymérést, a vaku fényerejét vagy akár a belső képfeldolgozást (képélesség) is.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Makró tartományban max. 7 cm távolságból kapunk éles képet, a mozgóképfelvétel pedig 320 x 240 képpontban és 24 fps sebességben maximált. A videó mellé hangot is felvehettünk. Sorozatfényképezésnél 2 fps sebességgel készülhet 4 kép, vagy pedig ugyanilyen sebességnél 30 fotó, melyből az utolsó 4-et menti el a gép.

A Z760-hoz saját lítium-ion akkumulátor és 32 MB-nyi SD memória jár. Ez utóbbit természetesen hasonló (SecureDigital) kártyával bővíthetjük. Közvetlenül csatlakoztatható PictBridge szabványú nyomtatókhoz is, így számítógép nélkül nyomtathatjuk ki elkészült fotóinkat. Méretei és súlya miatt könnyen hordozható, hiszen mindössze 100 x 69 x 40mm és 219 gramm.

A Kodak EasyShare Z760 piacra kerülése néhány héten belül várható, az előzetes hírek szerint 230 dollár alatti áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • babajaga #7
    Nem tudom mi az hogy szép fényképezőgép! A gépnek van egy műszaki része ami meghatározza a lehetőséget hogy milyen tág határok között lehet képet csinálni vele. A másik a kezelhetősége, ebben benn van az alak aminek legfontosabb része a kézbentarthatóság ami a képkészítésnél fontos, nem magyarázgatom hogy miért. Egy nem jól kézbentartható gép miért szép?
  • gz8 #6
    Na és igen, a nagy kedvencem, az íziser. Íziseres söralátétet, fésűt, filctollat mindenkinek.
  • smv #5
    Nem lány vagyok, és nem engedhetek meg magamnak ennyi pénzt 1 fényképezőért. Sorry. De attól még igaz, ami igaz: nem 1 szépség.
  • Akuma #4
    a márkáról nem is beszélve, amit külön meg kéne fizetni... ez egy nagyon jó gép ennyi pénzért!
  • Akuma #3
    ja és mindez 45000forint alatt
  • Akuma #2
    te biztos lány vagy... vagycsak túlsok a pénzed, hogy megengedsz magadnak ilyen kritikát... ember nézd a cikket! csakhogy az alapokat említsem... 6 megapixel, 3szoros optikai zoom, állítható érzékenység, manuális záridő! stb
  • smv #1
    Hát nem 1 szépség...