MTI

8, 45 mililárd dollárért felvásárolják az MCI telefoncéget

A Qwest International - a Verizon újabb, immár harmadik, megemelt ajánlatát követően - kiszállt az MCI Inc. felvásárlásáért folyó küzdelemből.

A Verizon tovább emelte vételi ajánlatát hétfőn az MCI Inc.-re, új ajánlatának értéke legalább 8,45 milliárd dollár. A Qwest utolsó ajánlata 9,9 milliárd dollárt ért. A Qwest azért hagyta abba a licitet, mert az MCI vezetése a Verizon-ajánlat elfogadását ajánlotta a részvényeseknek. A Verizon jelenlegi ajánlata szerint - amit a vezetés elfogadásra ajánlott - 26 dollárt ad az MCI egy részvényéért, korábbi, 23,10 dolláros ajánlatát megemelve. A Verizon ajánlatában 0,5743 Verizon-részvény és 5,60 dollár készpénz szerepel MCI-részvényenként. A Qwest utolsó ajánlata MCI-részvényenként 30 dollárt ért.

Az MCI, az Egyesült Államok második számú távolsági telefonszolgáltatója, a Qwest előző ajánlatát elutasította, és kitartott a Verizon mellett. Néhány nagyrészvényes azonban kevesellte a Verizon által ajánlott árat, és a Qwest-üzlet átgondolására szólította fel a cég vezetését. Az igazgatótanács helyzete nem volt könnyű, mert a "rövid távú" részvényesek a legmagasabb elérhető árat akarják, ám a döntés meghozatalakor a "hosszú távú" tulajdonosok érdekeit is számításba kellett venni, mutattak rá az elemzők, és ennek alapján a Verizon még mindig alacsonyabb ajánlatát értékelték jobbnak hosszú távra.

Ha az MCI végül a Qwest ajánlatát választotta volna, a Verizon 200 millió dolláros lelépési díjra tarthatott volna igényt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!