SG.hu

Kiemelkedő nyereség a Symantec-nél

A Symantec ma hozta nyilvánosságra a negyedik pénzügyi negyedév, valamint a 2005. április 1-én véget ért pénzügyi év eredményét.

A Symantec 713 millió dollárt könyvelt el erre a negyedévre, amely az előző év azonos negyedévének 556 milliójához képest 28 százalékos növekedést jelent. A 2005. pénzügyi év összbevétele 2,6 milliárd dollár volt, a növekedés a 2004. pénzügyi év 1,9 milliárd dollárjához képest 38 százalék.

GAAP (Generally Accepted Accounting Principles = általánosan elfogadott könyvelési alapelvek) szerinti eredmény: a negyedik pénzügyi negyedév GAAP szerinti nettó bevétele 120 millió dollár volt, az előző év azonos negyedévének 117 millió dolláros nettó bevételével szemben. Ez részvényenként 0,16 dolláros nyereséget jelent, ami az előző év azonos negyedévében ugyanennyi volt. A 2005. pénzügyi év nettó jövedelme 536 millió dollár volt, a 2004. pénzügyi évben ez 371 millió dollár volt. A részvényenkénti nyereség 0,74 dollár, ez a 2004. pénzügyi évben 0,54 dollár volt.

A márciusi negyedév GAAP szerinti nettó bevétele és részvényenkénti hígított nyeresége egyszeri, 54 millió dolláros, egy részvényre számítva 0,07 dolláros adóterhet tartalmaz, amely a Symantec 625 millió dolláros készpénz-visszahonosításához kapcsolódik. Ebből az összegből 500 millió dollár a 2004-es Amerikai Munkahely-teremtési Törvény tárgyát képezi.

"Csapatunk világszerte továbbra is kiemelkedő eredmények elérésére összpontosít" - mondta John W. Thompson, a Symantec elnök-vezérigazgatója. "A minden ágazati és földrajzi területen tapasztalható kétszámjegyű növekedés támasztja alá a negyedév és a pénzügyi év sikerét."

Ebben a negyedévben a Symantec vállalatvédelmet, vállalati kezelést és a kapcsolódó szolgáltatásokat felölelő, világméretű vállalati üzletága a teljes bevétel 49 százalékát hozva 22 százalékkal nőtt az előző év azonos negyedévéhez képest. A teljes bevétel 36 százalékát képviselő vállalatvédelmi üzletág 23 százalékos növekedést mutat, a vállalati kezelési üzletág a teljes bevétel 11 százalékát képviselve 14 százalékot nőtt, a szolgáltatási üzletág 60 százalékos növekedésével a teljes bevétel 2 százalékát adja. A cég fogyasztói üzletága hozta a teljes bevétel 51 százalékát, növekedése 34 százalékos.

A külföldről származó bevételek a negyedik negyedévben az összes bevétel 52 százalékát tették ki, a múlt év azonos negyedévéhez képest 25 százalékkal növekedtek. Az amerikai kontinensen (azaz az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Kanadában) 31 százalékos volt a növekedés. Innen származott az összes bevétel 54 százaléka. Az európai, a közel-keleti és az afrikai terület adta az összes bevétel 32 százalékát, itt 24 százalékos volt a növekedés. Japán és a Csendes-óceán ázsiai területe 28 százalékos növekedéssel az összes bevétel 14 százalékát adta.

A Symantec a negyedév folyamán 401, egyenként százezer dollárt meghaladó értékű szerződést kötött a világon, melyek közül 109 értéke meghaladta a 300 000 dollárt, további 22 pedig az 1 millió dollárt. Ezeknek az üzletkötéseknek hatvanegy százaléka többféle vállalati Symantec terméket és szolgáltatást tartalmazott. ez az előző év azonos negyedévéhez képest 109 százalékos növekedést jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Punkerwork #1
    64-bites NIS jöhetne már + a régi árát beszámíthatják majd :)