SG.hu

8 milliárd dollárért eladja adattárolási részlegét a Symantec

A Symantec bejelentette, hogy megállapodást kötött a The Carlyle Group által vezetett befektetői csoporttal adattárolási részlege, a Veritas értékesítéséről.

A Symantec igazgatótanácsa által egyhangúan elfogadott tranzakció során a vállalat 8 milliárd dollárért válik meg adatmentési és -tárolási üzletágától. A szingapúri állami befektetési alap (GIC) részvételével lezajló tranzakció várhatóan 2016. január 1-én zárul majd le.

A Symantec 2014 októberében jelentette be biztonsági, illetve adatmentési és -tárolási üzletágának szétválasztását. A most zajló értékesítési tranzakció lezárását követően a cég megközelítőleg 6,3 milliárd dolláros nettó készpénzbevételre számít az utólagos egyszeri tételek levonása után. A Symantec igazgatótanácsának döntése alapján a vállalat 1,5 milliárd dollárral kibővíti a részvény-visszavásárlási programját, így a tranzakció lezárulását követő 18 hónap során 2,6 milliárd dollárt juttat vissza a befektetők számára. A tanács arról is határozott, hogy fenntartja a negyedéves 0,15 centes részvényenkénti osztalékot, amely növekedést jelent a két vállalat szétválása utáni időszakhoz képest.

"A tranzakció tovább erősíti pénzügyi alapunkat, amely utat nyit a Symantec biztonsági üzletágának növekedése előtt, és megerősíti vezető pozíciónkat a világ legnagyobb kiberbiztonsági vállalataként. Hiszünk abban, hogy a The Carlyle Group és a GIC vezette befektetői csoporttal kötött megállapodásunk vonzó és biztos értéket kínál a Veritas számára, illetve teljes mértékben a részvényesink érdekeit szolgálja - mondta Michael A. Brown, a Symantec elnök-vezérigazgatója.

"Az eladás lezárulásáig még hátra van néhány hónap, azonban mindenki biztos lehet benne, hogy a mostani bejelentés nem lesz hatással meglévő termékeinkre és támogatási stratégiánkra, és nem változtatja meg szándékunkat, hogy az átmenet időszaka alatt is világszínvonalú termékeket és szolgáltatásokat nyújtsunk ügyfeleink számára. Biztosítunk mindenkit, hogy mindkét vállalat továbbra is elkötelezett partnerei és értékesítési csatornái felé, amelyek nélkülözhetetlen részei a vállalataink fejlődési stratégiájának."

A Symantec igazgatótanácsa szerint a Veritas számára nagy előnyt jelent majd a rugalmasság, amit egy magánkézben lévő vállalat jelent, valamint a további források bevonásának lehetősége a vállalat stratégiájának támogatására. A Symantec részéről a készpénzben zajló tranzakció tovább erősíti a vállalat gazdasági helyzetét, és lehetővé teszi a további befektetéseket a biztonsági megoldások gyorsan növekvő piacán.

A The Carlyle Group bejelentése szerint a Veritas vezérigazgatói posztjára a Symantec igazgatótanácsának korábbi tagját, Bill Colemant nevezik ki, a vállalat általános igazgatója a tranzakció lezárásáig továbbra is John Gannon marad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!