Gyurkity Péter

Az Athlon atyja lett az AMD második számú vezetője

Előléptetésének, illetve a vezetési struktúra átszervezésének köszönhetően Dirk Meyer, az Athlon processzorok megalkotója lett az Advanced Micro Devices második számú vezetője.

Meyer - aki az Intelnél, illetve a Digital Equipment Corporationnál bevezetett korlátozások után került az AMD-hez - az elmúlt években a vállalat egyik fontos részlegét vezette, amely asztali számítógépekbe és szerverekbe szánt chipek tervezésére specializálódott. Az elmúlt héten azonban az AMD vezetése egy újonnan létrehozandó csoport, a Microprocessor Solutions Sector élére nevezte ki a szakembert, amelynek a vállalat összes mikroprocesszorokkal kapcsolatos fejlesztésének összefogás a feladata, beleértve a fogyasztói-elektronikai és beágyazott rendszerekbe szánt termékeket is, amelyek tervezése korábban elkülönült egymástól. Ezzel egy időben a vállalat - Henri Richard személyében - új pénzügyi és marketingigazgatót kapott.

Az előléptetésnek köszönhetően Meyer gyakorlatilag Bertrand Cambou-val, az AMD és a Fujitsu által közösen létrehozott Spansion csoport vezérigazgatójával kerül azonos szintre. Amint arról hírt adtunk, a Spansion - amely a flash memóriák piacán igyekszik megkapaszkodni - várhatóan nagyobb önállóságot nyer, így egyre jobban körvonalazódik az AMD azon terve, hogy a vállalat egyetlen fontos részlegre építi tevékenységét, amely Meyer vezetése alatt áll majd. Ily módon a szakember a vállalat második számú vezetőjévé lép elő, bár az AMD szóvivője napokban úgy fogalmazott, hogy Meyer az üzleti részleg elnöke lesz.

Nem véletlen, hogy Hector Ruiz, a vállalat elnökének választása éppen Meyerre esett. A szakértők nagy része ugyanis - az elnök, Fred Weber technikai igazgató és a gyártási folyamatot felügyelő Bill Siegel szerepe mellett - Meyer munkásságához köti az AMD felemelkedését és önállósodását. Ez a felemelkedés pedig az Athlon processzor megjelenéséhez és elterjedéséhez köthető, amely nemcsak a felhasználók körében, hanem a gyártók között is ismertté és vonzóvá tette az AMD nevet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #3
    gondolom ugyanazok ... :) hiszen alig más ... az athlon csak pofozgatva van a mai a64ekben is ... persze itt már elég rendesen ;)
  • asysoft #2
    Azért valahol el kellett kezdeni:) Amúgy az Athlon volt az első CPU, mely átlépte az 1 Ghz-s álomhatárt.
  • dez #1
    Hát, azért az Athlon a nagy fogyasztásáról is ismert volt, meg ugye a hővédelem hiányáról is. Akkor már sokkal jobb volt az Athlon XP. Azt ki csinálta (fejlesztette tovább az Athlon-t ezzé)?