CW Számítástechnika

Kipróbálható a Symantec kémprogramirtója

A vállalat elsősorban azért tette elérhetővé az alkalmazást, hogy a felhasználók összehasonlíthassák az ingyenes versenytársakkal.

Júniusig használható az a béta verziójú kémprogram-eltávolító szoftver, melyet weboldalán keresztül tett elérhetővé a Symantec. Az új antispyware alkalmazást beépítik a vállalat komplett szolgáltatást nyújtó internetbiztonsági szoftvercsomagjába is. A bétatesztelés lejártát követően a kémprogram-eltávolító alkalmazás a Norton Internet Security AntiSpyware Edition szoftvercsomagban lesz elérhető, mely az új alkalmazás mellett vírusírtót, tűzfalat és egyéb biztonsági szoftvereket is tartalmaz.

Kraig Lane, a Symantec menedzsere szerint a programokat monitorozó saját megoldásuk hatékonyabb lehet más alkalmazásoknál, hiszen a tűzfallal együttműködve a szoftver sokkal hatékonyabban akadályozhatja meg az adatok kiszivárgását, mint más, önállóan települő antispyware alkalmazások. Más vállalatok, többek között a Microsoft is ingyenes szoftvereket nyújt a kémprogramok elleni védekezéshez, a Symantec pedig most ezzel a bárki által letölthetővé tett bétával szeretné bemutatni, hogy saját alkalmazása is megéri az árát.

A kémprogramok egyre nagyobb fejtörést okoznak a felhasználóknak és egyre nagyobb annak a veszélye, hogy ilyen kártékony programokkal fontos személyes adatokhoz jutnak hozzá illetéktelenek. A kémprogram-eltávolítót is tartalmazó Norton Internet Security 2005 csomagért 80 dollárt, 10 dollárral többet kell majd fizetni, mint a jelenleg megvásárolható, ezt a szoftverkomponenst nem tartalmazó változatért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rtomo #5
    hát nekem minden lejön de én 3 progit használok 1x-re és tökéletesen védik a gépem (2antispyware + egy tűzfal) és ennyi ja meg a NORTON ANTIVÍRUS 2005 MAGYAR (igen teljesen magyar nyelvű változatát használom!!!!) akit érdekel a a magyar változat az www.rtomo.atw.hu -s címen megtalálja a programok menüpont alatt!!!!
  • Punkerwork #4
    érdekes nekem semmi nem jön át rajta.
  • avman #3
    ha annyira hatékony lesz mint a vírusírtójuk, és annyira konfigurálhatóm, mint a tűzfaluk akkor egy kalap szamócát nem fog érni, nemhogy 80 dollárt...
  • gz8 #2
    Eddig még csak nyilvános béta. Mind1, az ie használatának beszüntetése óta érdekes módon semmi nem mászik fel a gépre, ergo kémprogi-eltávolítóra sincs szükség. A Symantec termékei meg egyre nagyobbak és egye erőforrás-igényesebbek lesznek. A System Works 2003 és a NAV2002 volt az, amit tőlük utoljára feltettem a gépre.
  • Punker #1
    nekem még a sima NIS 2005 van, remélem meg lehet külön venni hozzá.