Gyurkity Péter

A Microsoft kifizette a Sunnak ígért összeg első részletét

A Sun Microsystems közzétette legújabb negyedéves pénzügyi jelentését, amelyben megemlítik, hogy a Microsoft kifizette a korábban megígért jelentős összegű átutalás első részletét.

A szoftveróriás által kifizetett 54 millió dollár az első nagyobb tétel, amely a Sun bevételeit növeli, és a Microsoft akár kilenc évre is kiterjesztheti a részletek kifizetését. A Sun és a Microsoft hosszú éveken át ádáz harcot vívott az üzleti életben és a bíróságon egyaránt, amelynek alapját főleg a Java körüli viták képezték. A két óriáscég azonban egy évvel ezelőtt váratlanul kibékült, sőt, a kíméletlen harcot felváltotta az egymással való szoros együttműködés, amely a hivatalos indoklás szerint új technológiák és szabadalmak kidolgozására irányul. A vállalatok egyben arra is ígéretet tettek, hogy a jövőben nagyobb figyelmet fordítanak a termékeik közötti kompatibilitás biztosítására.

Az egyezség megkötése óta csak ritkán hallhattunk híreket az együttműködés eredményeiről, de Scott McNealy, a Sun vezérigazgatója csütörtökön adott nyilatkozatában elárulta, hogy már dolgoznak a következő hivatalos beszámolón. "A két vállalat együttműködéséről szóló bejelentés május közepe felé várható" - jelentette ki McNealy.

Greg Papadopoulos, a vállalat technológiai igazgatója az elmúlt héten tette közzé blogjában, hogy a két vállalat számos új területre terjeszti ki együttműködését. Ezek közé tartozik a rendszeradminisztráció, a virtualizáció kérdése, a webszolgáltatásokkal kapcsolatos fejlesztői munka, valamint az üzleti tevékenységet megkönnyítő következő generációs internetes szabványok, mint a WS-Addressing, a WS-Management, a WS-Eventing, illetve a WS-MetadataExchange. Papadopoulos rendkívül gyümölcsözőnek nevezte a Microsoft elnökével folytatott megbeszéléseket, és hangsúlyozta, hogy hamarosan a nyilvánosság elé tárják az együttműködés eddigi és várható eredményeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!