Berta Sándor

Ma estétől letölthető Windows XP Service Pack 2

A Windows XP-hez kiadott Service Pack 2-nek a 250 MB-os hálózati változata ugyan már két hete letölthető az internetről, ám a végfelhasználók számára készített verzióval ezidáig még adós maradt a Microsoft.

A Windows XP operációs rendszerekhez készült hálózati szervizcsomag után végre a végfelhasználóknak szánt verzió is elérhető ma este 19 órától, mely már csak 60-80 MB-os méretű. A letöltés mérete többek között az XP-verziótól, illetve a már telepített javításoktól függ. A 2-es javítócsomagot tartalmazó CD-t szintén ma este 19 órától lehet megrendelni.

Franz Kramer, a Microsoft munkatársa elmondta, hogy napi több millió letöltéssel számolnak, így kénytelenek voltak kibővíteni a számítógépes infrastruktúrájukat. Ám ugyanakkor arra is figyelni fognak, hogy mindenki egyszerre ne tudja letölteni az új csomagot, éppen ezért korlátozták a letöltésre jogosult felhasználók számát.

A rohamra tehát a Microsoft oldaláról elméletileg felkészültek. Persze ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy túlterheltté válnak majd a szerverek, hiszen a becslések szerint világszerte körülbelül 100-150 millió felhasználónak van jogtiszta Windows XP operációs rendszere és a többség alig várja már, hogy leszedhesse a 2-es szervizcsomagot.

Az SP2 tesztverzióját egyébként eddig több, mint egymillióan, míg a rendszeradminisztrátorok és a fejlesztők számára korábban kiadott verziót augusztus 9-e óta több ezren töltötték le. A sok jó hír mellett azonban továbbra is kérdéses, hogy a 2-es szervizcsomag hogy fog együttműködni a számítógépekre telepített programokkal, illetve, hogy ezeket a hibákat a Microsoft mikor óhajtja majd orvosolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Killgore #31
    Nem sok esélye van. ha jók a driverjeid :)
  • mrzool #30
    Attól függ mihely szoftvereket használsz. Egyébként alapvetően kicsi, csak mindenből (driverek is!) szerezd be a legfrissebb verziót.
  • Ramires #29
    Meg tudná valaki mondani, hogy mennyi az esélye, hogy bekavar a gépben a Service pack 2?
  • kyle reese #28
    cd hogy lehet megrendelni?
  • Arthas #27
    Mikor jelenik már meg a magyar SP2?
  • Ch_Slater #26
    oké már megtaláltam
    nem kell elég az sp2, mer benne van minden. uriasan szolva kumulativ...
  • Ch_Slater #25
    ha ezt a beintegrálást el akarom játszani egy alap XP-vel akkor először az SP1-gyel is meg kell ezt csinálni vagy elég az SP2?
  • [HUN]PAStheLoD #24
    szép cikk , megnyugtató hogy m$ nem hadja hogy felkopjon az álla a nortonosoknak :]
  • comet #23
    http://www.pcmag.com/article2/0,1759,1639276,00.asp

    "Based on an anonymous tip, we looked into the WMI and the Windows Security Center's use of it, and found that it may not only be a security hole, but a crater in the wrong hands."

    Foltozhatják ítéletnapig, de akkor sem lesz normális operációs rendszer. Minden épeszű ember röhög a windows biztonságosságán, csak pár agyament windows kedvelő vagy aki ebben érdekelt, esetleg megtévesztették a "független" ms által szponzorált felmérések, vélekedik ellenkezőképpen...(Csak úgy mellékszálként teszem hozzá hogy egy angliai kisváros hagyta magát megtéveszteni, és bejelentette hogy teljesen windowsra áll át, mert biztonságosabb, a teremben spontán röhögés tört ki az újságírók részéről)
    Namost, tudjátok az egyetlen normális lehetőség az hogy kidobni a windowst a "window"-on, nulláról újraírni. Pont.
  • [HUN]PAStheLoD #22
    majd magyar sp2-vel csinálok bútdiszket .. de azért ezek hasznos programok