Berta Sándor

Különleges javítás az XP SP2 csomag feltelepítése ellen

A redmondi cég kifejezetten vállalati ügyfeleinek szempontjaira gondolva lehetővé teszi egy olyan javítócsomag letöltését, ami a számítógépekre való felinstallálása után megakadályozza a Windows XP operációs rendszerek 2-es szervizcsomagjának (SP2) automatikus feltelepítését.

Az ügy érdekessége, hogy a javítást szintén a Microsoft adta ki. A patch lehetővé teszi, hogy a cégek maguk dönthessék el, mely PC-kre akarják az SP2 felinstallálását engedélyezni és melyek azok, amelyekre nem. Az új csomag megakadályozza mind az SP2 letöltését, mind pedig annak a PC-kre való feltelepítését.

Mint ismeretes, a 2-es javítócsomag hálózati telepítési változata a Windows XP operációs rendszerekhez augusztus 16-ától lesz elérhető a Windows Update weboldalon. A cégeknél azonban elég nagy problémákat okozhat, ha az összes vállalati számítógépre egyszerre kezdik letölteni a kb. 266 MB méretű SP2-t. Ráadásul a javítás azoknak a vállalatoknak is segíthet, akik egyelőre bizonytalanok abban, hogy a szervizcsomag felinstallálása után is fog-e működni mindegyik szoftver a számítógépeken. Ez a probléma viszont érzékenyen érintheti a cégek termelését, hiszen a frissítés után a használhatatlan programokkal nem lehet dolgozni.

A javításnak köszönhetően azonban már az SP2 feltelepítése előtt letesztelhetik a rendszergazdák, hogy mely szoftverek fognak a frissítés után is rendesen működni és melyek nem. A javítás azonban csak négy hónapon át, idén augusztus közepe és december közepe között működik. Amennyiben a Windows XP automatikus frissítési funkciója be van kapcsolva, akkor december közepe után az operációs rendszer automatikusan letölti és telepíti a 2-es szervizcsomagot.

A meglehetősen hosszú nevű, "Toolkit to Temporarily Block Delivery of Windows XPSP2 to a PC Through Automatic Updates and Windows" nevű javítás ingyenesen letölthető a Microsoft weboldaláról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomsolo #62
    hi
    [HOZZÁÉRT]
  • comet #61
    Bocs de te nem arra reagálsz amit írtam...saját magadat tagadod ezzel.

    "Ebből a szempontból nemhogy hiba, hanem kifejezetten huszárvágás." Ennek te magad állítottad az ellenkezőjét a saját magad által idézett cikkben, de te mindig sikeresen átugrod a kényes dolgokat és fújod a saját begyepesedett véleményedet...Erre válaszolj:
    Szted ha NEM érdekelné a microsoftot a linux által keltett "biliháború" akkor miért költene dollármilliókat pl a SCO, a Torqueville intézet, és "Get the Facts" finanszírozására?. Te mondtad hogy vállalkozás és nem szórja a pénzt csak úgy...

    "Ezt te képzelted bele a mondanivalómba. Szerintem egyáltalán nem dinamikusan fejlődik, hanem a káoszelmélet alapján..."

    Ez szíved joga, csak mindenki más aki egy picit belegondol máshogy fogja értékelni...Mellesleg, a linux fejlődése sokkal inkább megfelel az evolúciós modellnek mint az ms-é. Az ms-é inkább parazitikus, vírus terjedésére emlékeztet...
  • Pheel #60
    "technikailag a .net is ilyen hiba"

    Azért ez így elég erős volt. A .NET (mint már említetted, hogy fogalmad sincs róla, hát segítek) egyaránt alkalmas natív alkalmazás és webes alkalmazás fejlesztésére. Ebből a szempontból nemhogy hiba, hanem kifejezetten huszárvágás.

    Az pedig, hogy lesz-e széles körben támogatott WinAPI 2.0, érdekes kérdés. Idővel kiderül a válasz, de ha valami legalább akkora dolgot csinálnak, mint a .NET FW, akkor én nem féltem a WinAPI-t.


    "amikor arra gondolok hogy veszik akkor a mondjuk 20% reális piaci részesedés helyetti 90%-os piacára gondolok"

    Gondolom a különbséget szerinted a Linuxnak kellene kitöltenie. Kicsit sem arc...


    "Igazából számítottam rá hogy ezt fogod írni, ez esetben felhívnám a figyelmedet arra hogy a cikkel értek egyet, nem a szerző összes munkásságával..."

    Őszintén? Kit érdekel, hogy egyetértesz-e a teljes munkásságával? Azt kérdezted, hogy kik írnak ilyet. Mondtam, hogy az általad idézett szerzők. BTW a Pink Floydnak voltak jó számai. :-P


    "Ilyen alapon hogy következtetsz arra hogy a linux azért fejlődik dinamikusan mert a guit fejleszti"

    Ezt te képzelted bele a mondanivalómba. Szerintem egyáltalán nem dinamikusan fejlődik, hanem a káoszelmélet alapján...
  • Pheel #59
    "Miért a linux áll a "profitot veszélyeztető tényezők" listáján az MS-nál?"

    Talán azért, mert a többi még ennél is jelentéktelenebb? :-P



    "a MS igenis komolyan veszi ezt a számára fenyegetést"

    Igen. Legalább annyira, mint a kőolajkartelek az elektromos autót... :-P
  • comet #58
    Nézd. Szted ha NEM érdekelné akkor miért költene dollármilliókat pl a SCO, a Torqueville intézet, és "Get the Facts" finanszírozására? Miért a linux áll a "profitot veszélyeztető tényezők" listáján az MS-nál?
    Sztem csak magadat akarod meggyőzni arról hogy a linux meg minden úgy az MSon kívül jelentéktelen...a MS igenis komolyan veszi ezt a számára fenyegetést, mert -mint minden üzleti vállalkozás- nem a múltban,jelenben gondolkodik hanem a jövőben...
  • comet #57
    Ajjaj pheel ez magas labda volt...Emlékszel a nem túl régi IE hibára, amikor iszonyatos késéssel és a 2-3. próbálozásra sikerült patchet írni?

    "Azért arra kíváncsi lennék, hogy milyen előnyhöz jut a konkurencia egy fejlettebb IE segítségével. :-D Mondd el! :-P"

    Még te is mutogattad azt a kedvenc cikkedet ami szerint az ms szarban van a webes fejlesztés irányvonala miatt, a .net helyett...Ne kelljen még nekem emlékeztetnem téged arra a cikkre amit eredetileg te hoztál fel és értettél egyet vele...

    "Igen, az MS egy cég. Mint cég, gazdálkodik az erőforrásaival, méghozzá úgy, ahogy neki a legjobban megéri. De ő is a felhasználókból él, szóval leginkább az vezérli, hogy megvegyék a termékeit."

    Egyrészt az MS is hibázik "trendeken" és módszereken amivel a legtöbb pénzt lehet kihozni, technikailag a .net is ilyen hiba(szintén a te általad felhozott cikkből, lehet azt gondoltad hogy nem olvasom el? ;)) Nem véletlenül él vissza a monopolhelyzetével az MS, _EZÉRT_ veszik a termékeit, marketing, stb...(amikor arra gondolok hogy veszik akkor a mondjuk 20% reális piaci részesedés helyetti 90%-os piacára gondolok)

    "Te idézgetsz tőlük cikkeket és még a nevükre sem emlékszel? Szomorú."
    Igazából számítottam rá hogy ezt fogod írni, ez esetben felhívnám a figyelmedet arra hogy a cikkel értek egyet, nem a szerző összes munkásságával...
    (további példa: Szeretem Pink FLoyd - High Hopes c. számát, te arra következtetsz ebből hogy az összes számát szeretem, ismerem)


    "Nem, én még nem láttam. Láttam egy prepreprebeta valamit, amit egyesek Longhornnak hívnak és még évek vannak hátra a fejlesztéséből a végleges verzióig."

    Ilyen alapon hogy következtetsz arra hogy a linux azért fejlődik dinamikusan mert a guit fejleszti? Ezzel önmagadat vágtad tökön ;) Mellesleg ezzel cáfolod a ms átgondolt nem ad hoc fejlesztésére vonatkozó saját elképzeléseidet is, mivel ezzel azt mondod hogy majd közben rájönnek hogy mit akarnak implementálni...ha viszont úgy gondolod hogy igenis átgondoltan próbálnak fejleszteni akkor megint ugyanott vagy hiszen akkor nem a guit mutogatnák ha meglenne a koncepció...ez az egész okfejtés engem arra enged következtetni hogy a microsoft az aki koncepció nélkül fejleszt, nem a linux OS fejlesztőtábora...
  • Pheel #56
    Hogyne érdekelné! Van egy csomó alkalmazottja, akiket csak azért fizetnek, hogy ezekre a dolgokra figyeljenek. Légy őszinte! Ha 2 év múlva már HOVATOVÁBB 6% részesedése lesz a Linuxnak (aminek egy részét nem is az MS-től szerzi, hanem más alternatívoktól), akkor mi lesz? SEMMI.
  • Pheel #55
    "A debian 3.0(woody) disztriben alapból a régi 2.6(?) kde van...most 3.x felett járnak...Mellesleg debiannak nem a grafika a legerősebb oldala, létezik 1000 szebb linux disztrib nála."

    Örülök, hogy leírtad, nekem fogalmam sem volt erről a nyílt titokról...


    "lehet hogy jogosan hívták a linux évének mivel hihetetlenül dinamikusan fejlődik"

    Biztosan így történt, csak azt nem tudom, hogy akkor 2001-ben miért úgy fogalmaztak, hogy 2000 mégsem volt az, de majd idén! Aztán 2002-ben is...


    "Nevezd meg már az én szakértőimet"
    Te idézgetsz tőlük cikkeket és még a nevükre sem emlékszel? Szomorú.


    "Ugyan már ez nem a te szinted, mind2en tudjuk hogy a linux változásainak legkissebb része az új gui...ami pedig pont a windowsra jellemző, ugye te is láttad az "újdonságokat" a longhornban?"

    Nem, én még nem láttam. Láttam egy prepreprebeta valamit, amit egyesek Longhornnak hívnak és még évek vannak hátra a fejlesztéséből a végleges verzióig.
  • Pheel #54
    "Tudod amikor előjött pl. a libpng hiba nekem már másnap védett volt a rendszerem, Kb 3-4-5 nappal a hír sg-n megjelenése előtt!!!!"

    Régi nóta. Mondj egy komoly hibát, amit már akkor ki lehetett használni, mielőtt lett volna rá javítás!


    "pl leállít jó fejlesztési irányvonalakat (DHTML,IE) azért hogy a "konkurencia" ne jusson előnyhöz"

    Azért arra kíváncsi lennék, hogy milyen előnyhöz jut a konkurencia egy fejlettebb IE segítségével. :-D Mondd el! :-P

    Igen, az MS egy cég. Mint cég, gazdálkodik az erőforrásaival, méghozzá úgy, ahogy neki a legjobban megéri. De ő is a felhasználókból él, szóval leginkább az vezérli, hogy megvegyék a termékeit.
  • comet #53
    "És ez jelent valamit? Ez olyan, mint amikor a Mozilla megelőzi az Operát a böngészőpiacon. Vihar a biliben..."

    Erre elfelejtettem reagálni az elözö hozzászólásomban, valahol alább írtam hogy az ms-t igenis érdekli, te pedig vhogy átugrottad és szajkózod a demagógiát tovább...