SG.hu

Formatervezési díjak LG lapos televízióknak

Az LG lapos képernyőjű televíziói, a PDP (plazma) tv-k és az LCD tv-k világraszóló tervezési díjakat söpörtek be Észak-Amerikában és Európában.

A vállalat közleménye szerint ezáltal a társaság egy újabb lépéssel került közelebb kitűzött célja eléréséhez, hogy 2006-ra az első számú PDP TV, 2008-ra pedig az első számú LCD TV gyártó legyen. A társaság 50 hüvelykes all-in-one PDP (TN-50PY20) televíziója, a világ első beépített merevlemezével az iF Design Award termékdíjában részesült, és a legkiválóbb termékek közé választotta az amerikai Popular Mechanics. A termék elnyerte továbbá a Reddot Design díját, amelynek átadása júliusra várható. Ezenkívül az azonos külsejű 60 hüvelykes modell megnyerte az Innovációs Díjat az év elején tartott CES 2005 kiállításon.


Az 50 hüvelykes PDP TV 160 gigabyte-os beépített merevlemezzel rendelkezik, amely 13 órányi nagyfelbontásban (HD), vagy 62 órányi analóg formában sugárzott felvétel tárolására alkalmas. A termék két kártyaolvasót tartalmaz, amely 9-féle memóriakártyát támogat. Az 55 hüvelykes LCD TV (55LP10) a világ legnagyobb méretű sorozatban gyártott típusa, az év elején elnyerte a CES 2005-ös Innovációs Díját, az iF és a Reddot Design díját.

A cég 55 hüvelykes LCD TV-je a világ első kereskedelmi forgalomba kerülő terméke az 50 hüvelykes kategóriában, amely egy beépített set-top-box egységet tartalmaz, amely képessé teszi a televíziót a digitális adások fogadására. A termékbe gyárilag beépítettek egy képminőségjavító chipet, az XD Engine-t a nagyfelbontású képek megjelenítésére, továbbá egyedi minőségű alumínium külsővel ruházták fel a készüléket. A gyártó további kilenc terméke, köztük egy 50 hüvelykes beépített merevlemezes PDP TV, és a világ legnagyobb, 55 hüvelykes all-in-one LCD tv-je, elnyerte a Reddot 2005-ös díját, a világszerte elismert tervező intézettől, a German Design Zentrumtól.

A vállalat már ezt megelőzően is kapott Reddot díjat: 2002-ben egyet, 2003-ban kilencet, és 2004-ben további 13-at, olyan termékeiért, mint a 48 hüvelykes LCD tv, LCD monitorok, GSM mobiltelefonok és notebookok. 2005-ben a cég tizenegy díjra lett előterjesztve. A díjátadó ünnepséget júliusban rendezik meg a németországi Design Zentrumban.

Az gyártó 2005-ös Reddot termékdíjas készülékei között a PDP TV-k és az LCD TV-k mellett ultravékony LCD monitorok (L1780U és L1980U), egy személyi számítógép (X800), egy DVD lejátszó (DF-8900), egy TV-vel ellátott Side by Side hűtőszekrény (R-G694GZA), TROMM mosógépek (WD-16340FD, WD-16341FD, TD-C70070 és TD-C70080), egy francia stílusú Side by Side hűtőszekrény (R-F718GHMS), Cyking típusú porszívók (V-C6683HTU, V-C6682HE és V-C6681S) egy borhűtő (R-WZ41GKX) és egy GSM mobiltelefon (LG-GS9) szerepel.


Az LG a szakma legtöbb innovációs díját gyűjtötte be, két egymást követő évben 16 darabot, 9 iF-díj mellett. A Reddot és az iF díja Európa két legelismertebb formatervezési elismerése. A Reddot díjait 1955 óta a legkiválóbb formatervezésű termékek kapják. A díjnyertes termékek egy megkülönböztető, hitelesített Red Dot jelölést kapnak, amelynek köszönhetően az egész világon kiváló formatervezésű termékként ismerik el ezeket a típusokat. A Reddot Design Award 2005 bírái a formatervezési szakma elismert szakemberei, mint például az ICSID következő elnöke, Dr. Peter Zec is. Ez alkalommal 40 nemzet több mint 4000 terméke versenyzett a Reddot díjaiért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • jojo #9
  http://www.hifi-mix.hu/main.php?kid=1&fid=15&aid=10#tl
 • jojo #8
  http://hazimozi.terminal.hu/?page_number=3&id=40799440
 • jojo #7
  Pioneer LCD-ről persze nem írnak, pedig lövi az összest!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 • cloud.strife #6
  Többet eszik, kb a 2x-esét egy átlag 82cm-es tv-hez képest, de vazze, ha van 10-12millád egy tv-re valszeg nem érdekel a villanyszámla, nem? :))

  Amúgy imádom ezeket a díjakat! Csak valszeg mindegyik tesztelő vak, mert hogy a képminőséget nem nézik, az hótziher!!

  LG világelső PLAZMÁBAN, LCD_BEN???????? :\ ugyanmáá!! LOL
 • jojo #5
  konkrétan?
  Mondjuk egy 105cm-s?
  Mert az normális méret.
  Egyébként azt se értem, hogy a nagy Magyarországon a FOS szélesvásznast hozzák,
  a TV méretezésűt egyet sem.!!
 • peteragoston #4
  szerintem sokkal kevesebbet fogyasztanak mint a normal tv-k...
 • Cat #3
  hidd el, ha meg tudod venni a fogyasztása nem tulzottan fog érdekelni
 • jojo #2
  NEKEM CSAK EGY FONTOS KÉRDÉSEM VOLNA!!!!!
  MENNYI ÁRAMOT ZABÁLNAK EZEK??????
 • Zozo76 #1
  Hajra LG!